Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arşiţă în Moldova. Temperaturile vor depăşi 43 de grade la soare

© Sputnik / Maxim Blinov / Trecere la banca de fotografiiЖара в Москве
Жара в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Meteorologii prognozează marţi 37 de grade la umbră şi menţin codul galben de caniculă pe întreg teritoriul ţării, inclusiv în stânga Nistrului.

CHIŞINĂU, 21 iun – Sputnik. Maximele termice vor depăşi astăzi în Moldova 40 de grade la soare. Meteorologii prognozează 37 de grade la umbră şi menţin codul galben de caniculă pe întreg teritoriul ţării, inclusiv în stânga Nistrului.

Potrivit specialiştilor, temperatura la soare este cu minim 5 grade mai mare decât cea prognozată la umbră. Astfel, în unele zone termometrele vor arăta astăzi şi cel puţin 43 de grade Celsius.

Primul ajutor în condiţii de caniculă: corturi speciale în oraşele RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mii de oameni se ascund de caniculă în corturile salvatorilor

Medicii recomandă tuturor cetăţenilor să fie precauţi în zilele de caniculă. În cazul expunerii îndelungate la soare pot apărea leziuni locale ale pielii, febră, amețeli, frisoane, dureri de cap, bătăi frecvente de inimă, greață, vomă și pierderea cunoștinței în cazuri grave.

O atenţie deosebită trebuie acordată protejării copiilor care sunt mai sensibili la razele solare, persoanelor de vârstă înaintată, cu maladii cardiovasculare, cu hipertensiune. Se interzice expunerea la razele solare a copiilor de până la 1 an.

În cazul apariției semnelor de insolație precum febră, amețeli, dureri de cap, deficienţe în respirație, se recomandă chemarea medicilor. Până la sosirea ambulanței, persoana afectată trebuie culcată la umbră, trebuie înlăturate hainele strâmte, cravata, pentru a elibera căile respiratorii. Este important să fie aplicate comprese reci pe cap, la ceafă, sub braț, pe torace sau abdomen.

Fluxul de știri
0