Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Al patrulea membru al Cabinetului, ameninţat de perspectiva demiterii

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Киринчук
Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Abonare
Propunerea privind începere procedurii de demitere a ministrului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost înregistrată vineri în organul legislativ suprem şi urmează să fie examinată în timp de două săptămâni.

CHIȘINĂU, 17 iun — Sputnik. Fracțiunea socialiștilor din Parlamentul Moldovei a înregistrat vineri o inițiativă prin care exprimă vot de neîncredere ministrului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Inițiativele de demitere a miniștrilor vor intra în Parlament pe bandă rulantă

Anterior, socialiștii au declarat că vor veni în fiecare săptămână cu o moţiune simplă împotriva unuia dintre membrii guvernului. În Parlament sunt deja înregistrate inițiativele cu privire la exprimarea votului de neîncredere în privinţa ministrului Apărării Anatol Șalaru și a șefului de la Finanțe Octavian Armașu. În cadrul ședinței de vineri, deputații urmează să examineze proiectul care se referă la demiterea ministrului Finanțelor.

"Din momentul numirii lui Chirinciuc în funcția de șef la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în iulie 2015, s-a constatat că funcționarul nu a întreprins nimic pentru evoluţia acestui sector. Mai mult decât atât, el nu are măcar un plan de perspectivă privind dezvoltarea ramurii", a punctat deputatul-socialist Oleg Lipschii.

Potrivit acestuia, în republică scade constant transportul de mărfuri.

transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transportatorii şi drumarii, cu grave probleme din cauza finanţării insuficiente

"Una dintre cele mai mari întreprinderi de stat, "Căile ferate ale Moldovei", se află în prag de faliment. Deja de trei luni este reţinută plata salariilor către angajații întreprinderii", a subliniat Lipschii.

Spicherul Andrian Candu a declarat că moţiunea simplă conţine argumentarea, este semnat de numărul necesar de parlamentari și va fi transmis Biroului Permanent și Guvernului.

Potrivit acestuia, conform legislației țării, moţiunea simplă va fi examinată în timp de 14 zile. Data exactă va fi stabilită de biroul permanent al Parlamentului.

Săptămâna trecută, Parlamentul Moldovei nu a susţinut moţiunea simplă împotiva Ministrului Educației, Corina Fusu, care a fost înaintat anterior tot de socialiști.

Fluxul de știri
0