Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii şi drumarii, cu grave probleme din cauza finanţării insuficiente

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor cere gestionarea corectă a Fondului Rutier.

CHIŞINĂU, 15 mar – Sputnik. Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor (FSTD) solicită Guvernului să întreprindă de urgență măsuri de redresare a situației social-economice cu care se confruntă salariații și întreprinderile din ramură.

Într-o scrisoare adresată premierului Pavel Filip se menționează că un șir de întreprinderi din sector se confruntă cu grave probleme din cauza finanțării insuficiente.

Președintele FSTD Boris Rojnevschi a declarat că datoriile Fondului Rutier față de întreprinderi, pentru lucrările executate și către furnizori constituie circa 300 milioane de lei.

„Acest fapt provoacă restanțe la salarii pe perioada ianuarie-februarie 2016”, a precizat Rojnevschi.

Разбитые улицы Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Drumarii din Moldova nu mai primesc salarii de două luni

Sindicaliștii atenționează că restanțele la salarii reprezintă o încălcare flagrantă a legislației în vigoare, fapt ce provoacă conflicte în colectivele de muncă și discreditează organele puterii.

FSTD solicită achitarea datoriilor acumulate și gestionarea corectă a Fondului Rutier.

Totodată, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor consideră că noua taxă propusă în proiectul politicii fiscale pentru anul 2016, cu substituirea ”impozitului rutier” prin ”impozitul pe autovehicul”, nu va fi destinată pentru drumuri, ci va fi calificată drept venituri generale în bugetul administrațiilor publice locale.

FSTD propune să fie aplicată politica descentralizării către toate fondurile, după exemplul Fondului Rutier. Sindicaliștii consideră că această acțiune va permite APL-urilor să asigure activitatea tuturor serviciilor în teritoriu din fondurile corespunzătoare și nu doar din Fondul Rutier.

Fluxul de știri
0