Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: un șef mare, reținut în cazul femeii strivite de copac

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaȘedință de judecată
Ședință de judecată - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În seara zilei de miercuri procurorii au reținut un suspect în legătură cu dosarul penal intentat în legătură cu decesul unei femei în sectorul Buiucani al capitalei, care a fost strivită marți în timpul ploilor de un copac.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Persoana reținută cu puțin timp în urmă de procurori este chiar șeful sectorului Buiucani al Î.M. ”Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”. Despre această reținere a anunțat serviciul de presă al Procuraturii.

Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Cei vinovați de moartea femeii strivite de copac ar putea face închisoare

Astfel, Procuratura municipiului Chişinău subliniază că l-a reţinut pe Şeful sectorului Buiucani al Întreprinderii Municipale "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", bănuit de comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane (art.329 alin.(2) lit.a) Cod penal). Pentru această infracţiune, norma penală prevede până la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Respectiva cauză penală a fost pornită astăzi după ce procurorii au reţinut în acţiunile factorlor de decizie ai Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi, îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu. Potrivit materialelor urmăririi penale, aceştia ar fi fost sesizaţi de către cetăţeni despre pericolul prăbuşirii copacilor, însă nu ar fi reacţionat şi nu au asigurat o verificare eficientă a arborilor amplasaţi pe teritoriul deservit, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, a menționat instituția.

O femeie a fost omorâtă de un copac în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Detalii despre femeia omorâtă de un copac la Chișinău

În rezultatul acţiunilor neglijente ale acestor persoane publice, în urma ploilor intense din ultima perioadă, o femeie a fost strivită mortal de un arbore prăbuşit pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani, iar în sectorul Botanica au fost rănite două persoane, care, la fel, au avut de suferit în rezultatul prăbuşirii copacilor. De asemenea, s-au produs ruperi de copaci, care în timpul căderii, au provocat daune în proporţii mari, deteriorînd maşini şi alte bunuri materiale. 

Procuratura amintește, totodată, că urmare a multiplelor cazuri de prăbuşire a arborilor în capitală, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea altor două, ieri, Procuratura s-a autosesizat şi a dispus pornirea urmăririi penală pe faptul lipsirii de viaţă din imprudenţă a unei persoane (art.149 alin.(1) Cod penal) şi vătămării grave ori medii a integrităţii corporale sau a sănătăţii, cauzată din imprudenţă (art.157 Cod penal).

Fluxul de știri
0