Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei vinovați de moartea femeii strivite de copac ar putea face închisoare

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura s-a autosesizat şi a dispus pornirea urmăririi penale pe faptul lipsirii de viaţă din imprudenţă a unei persoane (articolul 149 alineatul (1) din Codul penal) şi vătămării grave ori medii a integrităţii corporale sau a sănătăţii, cauzată din imprudenţă (articolul 157 din Codul penal).

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Procuratura Generală a anunțat că, în legătură cu multiplele cazuri de prăbuşire a arborilor în capitală, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea altor două, instituția s-a autosesizat şi a dispus marți pornirea urmăririi penale pe faptul lipsirii de viaţă din imprudenţă a unei persoane (articolul 149 alineatul (1) din Codul penal) şi vătămării grave ori medii a integrităţii corporale sau a sănătăţii, cauzată din imprudenţă (articolul 157 din Codul penal).

O femeie a murit strivită de un copac. Imagini de la locul incidentului - Sputnik Moldova
Video
O femeie a murit strivită de un copac. Imagini de la locul incidentului

Miercuri, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat că femeia omorâtă marți de copacul prăbușit în sectorul Buiucani se numește Ana Ursachi. Edilul a anunțat un mement de reculegere în memoria acesteia, precum și în memoria altor persoane care și-au pierdut viața din cauza intemperiilor.

Procuratura a reținut faptul că marți seara, în urma furtunii, o femeie a fost strivită mortal de un arbore prăbuşit pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani, iar la Botanica două persoane au fost rănite din cauza prăbuşirii copacilor. De asemenea, câțiva arbori s-au prăbuşit peste mijloacele de transport, mai multe persoane rămânând blocate în automobile.

”Prin ordonanţa Procurorului General-interimar, ambele cauze penale au fost retrase în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, fiind conexate într-o procedură unică şi a fost dispusă crearea unui grup mixt de urmărire penală, format din procurori şi ofiţeri de urmărire penală, care urmează să investigheze sub toate aspectele circumstanţele cazului, inclusiv acţiunile factorilor de decizie ai autorităţilor publice, care nu au întreprins măsuri de defrişare a arborilor care prezintă un real pericol pentru siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor acestora”, notează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Instituția a mai subliniat că pentru aceste infracţiuni legislaţia prevede până la 3 ani închisoare.

Procuratura promite că va informa societatea despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale luate.

Fluxul de știri
0