Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu: mai mare proști pe fața pământului n-am întâlnit

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, este supărat foc pe faptul că el și nepotul său, Dorin Chirtoacă, sunt de vină pentru inundațiile de la Paris, Berlin și Chișinău. El a mai sugerat că zvonurile precum că ar sta în genunchi în fața altor politicieni, nu reflectă adevărul obiectiv.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Mihai Ghimpu nu a putut rămâne indiferent față de acuzațiile aduse liberalilor, și în particular lui Dorin Chirtoacă, pentru faptul că sistemul de evacuare a apelor pluviale din Chișinău nu a făcut față ploilor abundente din noaptea de 31 mai spre 1 iunie. De asemenea, Ghimpu a utilizat expresii acide pentru a-și exprima atitudinea față de acei reprezentanți ai opoziției, care critică proiectul de lege privind statutul municipiului Chișinău, promovat de liberali.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Politică
Discordie între Zotea și Chirtoacă. De partea cui va fi Ghimpu

Ghimpu a declarat că opoziția are minte spartă. "De la gură spartă", a explicat acesta.

El a criticat opoziția și pentru faptul că "nu ajută guvernarea în soluționarea problemelor".

"Orice se întâmplă în republică, transformări în politică, plouă la Berlin și în Franța, e de vină Ghimpu și Chirtoacă", a declarat revoltat liderul PL.

Totodată, el s-a arătat convins că "oamenii deja au văzut cine rezolvă problemele din ţară și cine face doar retorică".

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Chişinăul fără şanse. Declaraţiile aberante ale primarului Chirtoacă

Ghimpu a mai ținut să afirme că PL nu recurge la metode de șantaj pentru a-i determina pe cei de la PDM să susțină proiectul de lege privind statutul municipiului Chișinău, document asupra căruia insistă liberalii.

"Cei care zic că noi șantajăm PDM, mai mari proști pe fața pământului încă nu am întâlnit. Chipiurile sunt cu experiență politică. Cum să șantajăm noi PD-ul, dacă ne-am angajat împreună să promovăm agenda europeană a Republicii Moldova. Noi, liberalii, niciodată nu am șantajat pe nimeni, noi am folosit lupta de idei pentru a soluționa ceva în Moldova", a declarat politicianul.

El susține că proiectul de lege promovat de liberali nu vine să sporească atribuțiile primarului e Chișinău, ci să ajusteze normele existente la realități, or legea actuală cu privire la statutul municipiului Chișinău este învechită și trebuie adaptată.

Fluxul de știri
0