Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Discordie între Zotea și Chirtoacă. De partea cui va fi Ghimpu

© Sputnik / facebook.com Alina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul din partea Partidului Liberal, Alina Zotea, a înaintat recent o inițiativă legislativă în Parlamentul Republicii Moldova. Documentul prevede declararea Zilei Internaționale a Copilului drept zi liberă pentru bugetari. Această inițiativă l-a indispus pe colegul de partid al lui Zotea, primarul capitalei Dorin Chirtoacă.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Se pare că Dorin Chirtoacă nu a călcat demult pe la partid și nu este la curent cu activitatea deputaților liberali și cu inițiativele legislative ale acestora. Cel puțin asta sugerează reacția dânsului de la ședința săptămânală a serviciilor primăriei, atunci când a fost informat despre faptul că la inițiativa unui deputat liberal ziua de 1 iunie urmează să fie declarată zi liberă în calendar.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Politică
Bombă: Alina Zotea ”riscă” să ajungă în fruntea PL

Chiar dacă vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, nu s-a arătat încântat de această ieșire a colegei sale Alina Zotea, unchiul primarului, liderul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, a făcut anterior afirmații în susținerea inițiativei tinerei sale colege.

Dorin Chirtoacă, însă, s-a arătat nedumerit și chiar contrariat de această inițiativă, pe care a și criticat-o:

„Da oare câte zile libere în Republica Moldova trebuiesc? Totdeauna trebuie să facem o comparație cu ceea ce se întâmplă și în Occident, prosperitatea se clădește prin munca de zi cu zi”, a spus Dorin Chirtoacă.

Edilul capitalei a fost vădit deranjat și de faptul că în Moldova în diferite domenii sunt utilizate calendare diferite.

„Aici trebuie de ținut cont cum stau lucrurile la oamenii care au ajuns deja să fie mai prosperi. La noi sunt calendare diferite, de exemplu cei din construcții, din câte știu, au sărbători religioase în care nu lucrează, după care sâmbăta și duminica, și când le pui pe toate împreună… sunt calendare diferite după care activăm”, a mai spus Chirtoacă.

Fluxul de știri
0