Assange declară că 80% din Agenția Naţională de Securitate a SUA este privată

© SputnikJulian Assange
Julian Assange - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Adresându-se la Forumul Internaţional Media "Noua Eră a Jurnalismului: Adio Mainstream", Julian Assange a declarat că aproximativ 80% din bugetul Agenției Naționale de Securitate (NSA) a Statelor Unite ale Americii este privat.

BUCUREȘTI, 7 iunie – Sputnik. Fondatorul WikiLeaks a spus că Google susţine campania electorală a candidatului democrat Hillary Clinton pentru Casa Albă. 

Experţi din 30 de ţări au participat între 6 şi 7 iunie la Forumul Internaţional al Presei, eveniment organizat la Moscova sub patronajul Centrului Internaţional Multimedia Rossiya Segodnya. Aici s-a discutat despre ultimele trenduri în materie de presă şi informaţie, Forumul intitulându-se „Noua Eră a Jurnalismului: Adio Mainstream”.

Джулиан Ассанж выходит из здания Высокого суда в Лондоне - Sputnik Moldova
ONU: privarea de libertate a lui Julian Assange este ilegală

În cadrul sesiunii „Sfârșitul monopolului: vremea informaţiei deschise”, ce a avut loc ca parte a Forumului „Noua Eră a Jurnalismului: Adio Mainstream”, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat marţi că bugetul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA este capital privat în proporţie de 80%, transmite Sputnik International.

„Este o fuziune între organizațiile corporatiste și stat… 80% din bugetul Agenției Naționale de Securitate este privat. [NSA] este nucleul statului adânc… dar a avut loc o uniformizare între guvern și corporații”, a spus Assange.

Assange a argumentat că gigantul american Google este puternic integrat cu sistemul american, fiind aliat cu campania excepţionalismului american exportată în afara graniţelor Statelor Unite.

 „Google este puternic integrat cu puterea de la Washington atât la nivel personal, cât și la nivel de afaceri. Google şi-a extins controlul asupra canalelor de distribuție… este aliat cu excepționalismul american ", a declarat Assange.

Американские солдаты высаживаются с вертолета - Sputnik Moldova
Tăriceanu: după scutul antirachetă urmează prezența militarilor americani

Mai mult decât atât, Assange a spus că Google s-a transformat într-o "putere americană tradițională de stat", amintind faptul că fostul său CEO, Eric Schmidt, se îndreaptă acum să conducă consiliul de inovare al Pentagonului.

Societatea a folosit Departamentul de Stat ca să-şi atingă scopurile. Julian Assange a ţinut să sublinieze în cadrul conferinţei că "Google este angajat direct în campania electorală a lui Hillary Clinton”.

Julian Assange a mers şi mai departe cu dezvăluirile acuzând Google de crime împotriva umanităţii. Google a folosit prima pagină a site-ului pentru a "promova apelul secretarului de stat John Kerry în bombardarea Siriei în 2013" și a conspirat cu  „Al Jazeera pentru a încuraja dezertori sirieni".

Binecunoscutul jurmalist a rostit discursul său prin intermediul unei conferințe video de la Ambasada Ecuadorului la Londra, unde are reședința începând cu august 2012.

Site-ul WikiLeaks a fost lansat în 2006. De atunci, site-ul a publicat milioane de documente diplomatice clasificate din întreaga lume cu privire la practicile de spionaj, crimele de război, tortura și multe alte încălcări ale drepturilor omului. Printre acuzațiile SUA împotriva lui Julian Assange se numără spionajul, conspirația, furtul proprietății guvernamentale și frauda informatică. Pentru aceste fapte Assange ar putea lua aproximativ 45 de ani de închisoare.

Decizia Ecuadorului de a-i acorda azil politic lui Assange l-a ajutat să evite urmărirea penală de către Statele Unite în urma dezvăluirilor făcute pe site-ul său.

Fluxul de știri
0