Tăriceanu: după scutul antirachetă urmează prezența militarilor americani

© Flickr / DVIDSHUBАмериканские солдаты высаживаются с вертолета
Американские солдаты высаживаются с вертолета - Sputnik Moldova
Abonare
„Viitoarea prezență a unor militari americani, la fel pe teritoriul României, este parte din această construcție care o să ne reclădească sentimentul că există solidaritate și că suntem mai bine apărați".

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de la Târgu Mureș că poziția Federației Ruse ca reacție la inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu este o amenințare, nu doar propagandă pură și declarații, transmite agerpres.ro.

„Deci este o amenințare, nu este numai pură propagandă și declarații… Numai că există și în rândul aliaților țări care consideră că interesul pe termen scurt e mai important. Și atunci sunt dispuse să facă din nou anumite concesii Rusiei", a menționat președintele Senatului.

Tăriceanu a accentuat că prezența scutului antirachetă în România, și consolidarea pozițiilor SUA pe flancul estic de la Marea Baltică până la Marea Neagră conferă o securitate pentru țările din regiune, iar următoarea etapă va fi prezența soldaților americani în România.

„Viitoarea prezență a unor militari americani, la fel pe teritoriul României, este parte din această construcție care o să ne reclădească sentimentul că există solidaritate și că suntem mai bine apărați", a spus politicianul român.

Визит президента РФ В. Путина в Грецию - Sputnik Moldova
Putin despre scutul antirachetă din România: Rusia va fi nevoită să reacţioneze

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat într-o conferință de presă ținută la Atena împreună cu premierul grec, Alexis Tsipras, referindu-se la scutul antirachetă din România, că Rusia va fi nevoită să reacționeze în mod corespunzător.

„Dacă ieri acele părţi ale teritoriului României pur şi simplu încă nu ştiau ce înseamnă este să fii teritoriu ţintă, atunci astăzi vom fi nevoiţi să întreprindem anumite acţiuni, care vor asigura securitatea noastră. Repet, sunt măsuri de răspuns. De răspuns. Noi nu întreprindem nici un fel de primi paşi", a declarat Putin.

Fluxul de știri
0