Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Moscova a fost inaugurat Forumul internațional mass-media

© Sputnik / Рамиль СитдиковМИА "Россия сегодня"
МИА Россия сегодня - Sputnik Moldova
Abonare
Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 75-a a legendarului „Sovinformbiuro” (Biroul sovietic de informații) care a stat la temelia celor mai importante agenții de presă naționale ce au reprezentat în diverse perioade Rusia pe arena internațională.

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. La Moscova şi-a început lucrările Forumul internațional media „O nouă epocă în jurnalism: renunţarea la mainstream" dedicat aniversării a 75-a a legendarului „Sovinformbiuro" care a stat la temelia celor mai importante agenții de presă naționale ce au reprezentat în diverse perioade Rusia pe arena internațională.

La Forum participă experți-media din 30 de țări ale lumii, inclusiv SUA, Marea Britanie, Franța, India, China, Armenia, Egipt, Azerbaidjan și Emiratele Arabe Unite.

Prima zi a debutat cu sesiunea „Jurnalistul în epoca post-mainstream" în cadrul căreia experții ruși și străini vor analiza tendințele pieței media.

Participanții vor discuta detaliat fenomenul așa-numitei epoci „post-mainstream" și vor căuta să identifice legitățile de dezvoltare ale acesteia.

Форум европейских и азиатских медиа 2015 - Sputnik Moldova
Kiseliov: BRICS trebuie să ridice la un alt nivel interacțiunea informațională

În prima zi, în cadrul forumului vor lua cuvântul directorul general a AIȘ „Rossia segodnea", Dmitri Kiselev (Rusia); viceministrul Telecomunicațiilor și Comunicării în Masă al FR, Aleksei Volin (Rusia); președintele consiliului directorilor grupului media „All Mayadeen TV", Ban Jiddow (Liban), jurnalista Eva Golinger (SUA); directorul general și redactorul șef al agenției arabe de știri SANA din Siria, Ahmad Dava; responsabilul MAE al FR pentru drepturile omului, democrație și supremația legii, Konstantin Dolgov (Rusia); adjunctul directorului general UNESCO pe problemele  comunicării și informației, Frank La Rue (Franța), și expertul în probleme de economie la „The Telegraph Media Group", Liam Halligan (Marea Britanie).

Se prevede ca în marja forumului să fie semnate un șir de acorduri de colaborare între cele mai importante mass-media internaționale.

Convocând acest forum de ramură, organizatorii urmăresc un scop simplu, dar totodată și complexs: de a contuura și analiza procesele care au loc în mass-media moderne din întreaga lume, a identifica tendințele comune și a conștientiza diferențele.

Chestiunile la care vor încerca să găsească răspunsuri experții media sunt caracteristice atât pentru jurnalismul din Rusia, cât și pentru cei de peste hotare. Care sunt standardele profesionale pentru mass-media în epoca post-mainstream? Cum are loc formarea noilor medii de informare? Care sunt factorii și tehnologiile ce determină activitatea reporterilor? Unde începe și unde se termină libertatea difuzării informației? Cum se încadrează Internetul și proiectele digitale în noua epocă a mass-media?

Открытие пресс-центра МИА Россия сегодня в Симферополе - Sputnik Moldova
Rusia
„Rossia segodnea”: peste 6 milioane de abonați pe rețele de socializare

AIȘ „Rossia segodnea" este un grup media care are misiunea de a reflecta operativ și echidistant evenimentele de pe arena internațională, de a informa auditoriul despre cele mai diferite opinii privind evenimentele-cheie. AIȘ „Rossia segodnea" reprezintă un șir de surse media ale agențiilor RIA Novosti, R-Sport, RIA Nedvijimosti, RIA Rating, Prime, InoSMI.

AIȘ „Rossia segodnea" este lider printre cele mai citate mass-media ruse, iar popularitatea brandurilor sale peste hotare continuă să crească. Totodată, agenția este pe primele locuri și în ceea ce privește numărul de referințe pe rețelele rusești de socializare și în blogosferă.

Fluxul de știri
0