Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kiseliov: BRICS trebuie să ridice la un alt nivel interacțiunea informațională

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaФорум европейских и азиатских медиа 2015
Форум европейских и азиатских медиа 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Partea rusă a înaintat două proiecte orientate spre avansarea colaborării în domeniul comunicării în masă la o etapă calitativ nouă.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Directorul general al AȘI "Rossia segodnea" Dmitri Kiseliov a subliniat importanța colaborării informaționale între țările BRICS și faptul că aceasta rămâne în urma colaborării economice, transmite RIA Novosti.

"Agenția noastră AIȘ "Rossia segodnea" a organizat la Moscova, în luna octombrie a acestui an, un forum media al țărilor BRICS. Atunci, noi am discutat crearea unui spațiu informațional comun al țărilor noastre: Brazilia, Africa de Sud, India, China și Rusia. Această temă este foarte importantă, deoarece, cred eu, colaborarea în domeniul informației rămâne în urma colaborării în domeniul economic a țărilor noastre", a spus Kiseliov, luând cuvântul la primul summit media al țărilor BRICS de la Beijing.

El a mai menţionat că în urma acestui fapt, țările BRICS de multe ori devin dependente de sursele informaționale ale unor țări terțe, cum ar fi SUA.

"Ca rezultat sunt interpretate problematic evenimentele care au loc în China, India, Republica Sud Africană, Brazilia și, desigur, Rusia", a spus Kiseliov.

Directorul general al AIȘ "Rossia segodnea" a vorbit despre inițiativele părții ruse, care constau în crearea unui flux informațional comun BRICS și a unei stații de radio comune.

Marți, din inițiativa agenției Sinihua, a avut loc primul summit media al țărilor BRICS, la care au participat 25 de instituţii media din China, Rusia, India, Brazilia și Republica Sud Africană. Printre organizatorii summitului: "Inovații, dezvoltare, colaborare și încredere", alături de agenția Sinihua, a fost și AIȘ "Rossia segodnea", corporația media braziliană EBC, grupul media din India The Hindu Group și grupul media din Africa de Sud Independent Media.

Summitul media este o platformă neguvernamentală, necomercială pentru dialog între cele mai importante medii de informare din țările BRICS, de formare a unui mecanism eficient de coordonare și asigurare a dezvoltării lor inovative.

© SputnikБРИКС в цифрах и фактах
БРИКС в цифрах и фактах - Sputnik Moldova
БРИКС в цифрах и фактах
Fluxul de știri
0