Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Latâșev, despre druștele și nașii de la nunta lui Lionea și Fedea

© captură youtube.comAnatol Latîșev
Anatol Latîșev - Sputnik Moldova
Abonare
Anatol Latîșev este de părere că organizațiile care promovează punctul de vedere al comunităților LGBT în Moldova nu au nevoie de generația matură, ci tind să ajungă în grădinițe și în școli, ținta lor fiind copiii.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Maestrul Anatol Latîșev a participat marți la conferința de presă susținută de Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel. Artistul moldovean a atenționat că dacă în țara noastră deputații vor merge până la legiferarea căsătoriilor homosexuale, aceste cupluri vor pretinde la dreptul de a depune flori în ziua nunții la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Заседание Парламента 25.02.2016 - Sputnik Moldova
Societate
Un episcop către deputați: nu aveți mandat ca să vindeți sufletele copiilor

”Ștefan cel Mare stă pe postament cu crucea și cu sabia. La un moment dat va veni Lionea și Fedea să depună flori. Oare nu va coborî Ștefan cel Mare de pe soclu?”, a întrebat Latîșev.

Artistul s-a arătat oripilat și de faptul că deputații moldoveni, prin legile pe care le votează, ar putea să împingă țara în situația când vor fi în Moldova nunți la care ”druștele vor fi Iura, Grișa și Macovei”.

Totodată, Anatol Latîșev i-a îndemnat pe deputați să nu uite că mandatul lor se va termina într-o zi și că după asta cetățenii îi vor întâlni pe stradă și îi vor întreba ce au votat ei în Parlament.

”În ce stare ajungem? Copiii sunt puși în situația de a absorbi toată murdăria. Cine o să formeze în curând în țara aceasta oastea lui Ștefan cel Mare, dacă o să trăiască Lionea cu Fedea?”, a declarat Latîșev.

El a mai opinat că ”europenii ne dau banul și ne cer sufletul”. Totodată, artistul a ținut să sublinieze faptul că în timp ce internetul este plin de mizerii, nici un deputat nu a propus stăvilirea acelor site-uri care abundă în amoralitate și depravare și de care copiii nu sunt în nici un fel protejați.

Revenind la îndemnul Episcopului Marchel de a fi adoptat proiectul de lege iniţiat de deputatul Grigore Novac, Anatol Latîșev a avertizat parlamentarii că vor răspunde cu toții în fața lui Dumnezeu pentru faptele lor în calitate de aleși ai poporului.

Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Poliția a evacuat participanții la marșul LGBT, dar ei promit să vină și la anul

”Din neam în neam vor fi pedepsiți cei care merg contra credinței și contra Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu toții vă veți înfățișa în fața Lui Dumnezeu. O să răspundeți pentru responsabilitatea mare pe care o purtați. Mare va fi osânda celor care vor respinge această lege (inițiată de deputatul Grigore Novac, n.red.).

Referindu-se la organizațiile care promovează punctul de vedere al comunităților LGBT în Moldova, Latîșeva a ținut să precizeze:

”Dacă vom fi iresponsabili, îi vom scăpa în grădinițe și în școli. Ținta lor sunt copiii, nu noi cei deja formați”.

În acest context Episcopul Marchel a declarat:

”Înțelegem că nu trebuie să discriminăm, înțelegem dreptul lor la viața privată, dar asta până la limita proclamării în stradă. Nu scuipați în inima și în valorile poporului. Nu avem dreptul la indiferență”.

Episcopul Marchel și artistul Anatol Latîșev au anunțat că un grup de tineri enoriași vor face efortul necesar ca această adresare să ajungă la deputații din Parlamentul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0