Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un episcop către deputați: nu aveți mandat ca să vindeți sufletele copiilor

© Sputnik / Мирослав РотарьЗаседание Парламента 25.02.2016
Заседание Парламента 25.02.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Episcopul de Bălți și Fălești Marchel le-a spus deputaților din Parlamentul Republicii Moldova cum ar putea să reabiliteze măcar parțial imaginea Legislativului. Prelatul i-a îndemnat pe aleșii poporului să manifeste responsabilitate și să nu admită vânzarea sufletului copiilor și tinerilor noștri.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a susținut marți o conferință de presă împreună cu artistul poporului, maestrul Anatol Latîșev. Evenimentul a fost organizat în preajma Zilei Internaționale a Copilului cu scopul de a-i îndemna pe deputații din Parlamentul Republicii Moldova să manifeste responsabilitate față de Dumnezeu, față de copiii acestui popor, dar și față de înaintași și să adopte un proiect de lege inițiat de deputatul Grigore Novac, prin care se urmărește protejarea tinerilor și copiilor din țara noastră de propaganda în favoarea homosexualismului.

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova
Mitropolitul Vladimir: Creștinii sunt umiliți de Legea Egalității de Șanse

Episcopul Marchel a subliniat că deputații poartă o răspundere foarte mare față de generațiile prezente și viitoare. Potrivit lui, este regretabil faptul că aleșii poporului nu au modificat, la solicitarea Mitropolitului Vladimir, acea lege care chipurile ar urmări scopul asigurării egalității de șanse.

”În fond, aceasta promovează homosexualitatea cu o agresivitate fără precedent”, a subliniat Episcopul.

”Mama, tata, familia, învățătura creștină, sunt valori de bază care pun bazele etice și morale ce asigură dăinuirea omenirii în întregime și a poporului Republicii Moldova inclusiv. Copiii încă nu au maturitatea necesară pentru a înțelege ce-i cu propaganda rușinoasă și dezmățul moral. De aceea se cer măsuri legislative pentru protejarea curățeniei sufletelor copiilor noștri”, a mai declarat episcopul.

El a îndemnat toate forțele sănătoase din Parlament să susțină această inițiativă înaintată de deputatul Grigore Novac.

Totodată, Marchel a ținut să le amintească deputaților că ”de deciziile acestora depinde în mare parte dacă copiii noștri vor fi agresați de propaganda homosexuală, sau vor fi protejați de autorități.

Гей-парад в Стамбуле, Parada gay - Sputnik Moldova
Politician român: ne-am săturat de ambasadele străine care susțin homosexualii

”Fac acest îndemn către voi, în numele Domnului nostru Iisus Hristos, în num strămoșilor, în numele sfintei Biserici, în num tuturor arhiereilor prezenți, dar și din trecut, inclusiv din trecutul îndepărtat, în numele mamelor și taților copiilor noștri, în numele la tot ce avem în noi mai creștinesc, mai sfânt: nu dați copiii pe mâna celor fără de rușine! Este obligația voastră să ocrotiți tinerii și copiii”, a mai declarat episcopul.

Totodată, Episcopul Marchel a subliniat că viața de familie și relațiile conjugale firești sunt o taină, pe care nu trebuie să permitem nimănui să le pângărească. Deputații, a mai specificat episcopul, pot să pună și ei umărul la formarea noilor familii, capabile să nască copii sănătoși, cu sufletul neîntinat.

”Neadoptarea acestei legi nu are nicio scuză. Nu există nicio scuză pentru lipsirea de apărare a copiilor și tinerilor contra dezmățului moral și a perversiunilor”, a declarat episcopul.

De asemenea, el a ținut să sublinieze și faptul că ”prăpastia dintre clasa politică, pe de o parte și alegători, pe de altă parte, a devenit prea mare în ultimii ani. Păharul este deja plin. Nevotarea acestei legi ar putea declanșa o revoltă generală. Nu sfidați obraznic dorința creștinilor de pe acest meleag”.

Respingerea acestei inițiative, potrivit episcopului,  poate echivala cu un auto-blestem. El susține că deputații ar putea să reabiliteze din imaginea Legislativului, votând inițiativa lui Novac:

”Așa ați putea spăla măcar ceva din rușinea votată de foștii voștri confrați la 25 mai 2012. În curând vor urma alte alegeri și veți veni iarăși în fața poporului, cu solicitarea să fiți votați”, a punctat Episcopul de Bălți și Fălești.

Fluxul de știri
0