Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou dosar penal la CNA: bănuit şi un membru al Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ofiţerii CNA au iniţiat un dosar penal pentru trafic de influenţă în care este vizat şi un viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

CHIŞINĂU, 30 mai – Sputnik. Un tânăr din Ungheni este cercetat penal pentru  trafic de influenţă, după ce i-ar fi promis unui om de afaceri că îl poate ajuta să obţină autorizaţii de transport rutier pentru firma sa.

Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra viceministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, precum şi asupra unor funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale Transport Auto şi că-i poate determina să elibereze autorizaţiile corespunzătoare contra unor sume de bani şi servicii.

Denunţătorul le-a mai declarat ofiţerilor CNA şi procurorilor că, pentru serviciile menţionate, bănuitul i-ar fi cerut omului de afaceri să-l includă în compania sa în calitate de co-fondator cu o cotă-parte de 50 la sută. Totodată, bărbatul ar mai fi pretins o parte a venitului, obţinut din activitatea rutelor autorizate, care ar fi urmat să fie împărţită cu unele persoane publice din minister şi agenţie.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doi dintr-o lovitură: CNA prinde corupţii în flagrant delict

Pentru probarea depoziţiilor declarantului, ofiţerii CNA l-au audiat, în calitate de bănuit, pe viceministrul Transporturilor. Acesta însă a negat acuzaţiile aduse, precizând că îl cunoaşte pe bănuit, dar că nu ar fi făcut afaceri ilegale cu el.

În acest caz, a fost iniţiată urmărirea penală pentru trafic de influenţă. Legea prevede până la 7 ani de închisoare pentru comiterea acestei infracţiuni.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Fluxul de știri
0