Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi dintr-o lovitură: CNA prinde corupţii în flagrant delict

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii CNA au reţinut mai mulţi angajaţi ai şcolilor auto din țară pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Instructorii pretindeau sume importante pentru favorizarea susținerii examenelor.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik. Directorul unei școlii auto din Bălţi a fost prins în flagrant delict de către ofițerii CNA și procurori. Bărbatul este suspectat de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, suspectul, împreună cu alte persoane neidentificate, ar fi pretins și primit 4 mii de lei pentru eliberarea certificatului de absolvire a orelor practice suplimentare și 450 de euro pentru favorizarea susținerii ulterioare a examenului de calificare auto și eliberarea permisului de conducere de tip „B”.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Angajații a 15 companii, chemați la CNA pentru discuții

Acesta ar fi declarat că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din municipiul Bălți.

Identic aceleiași scheme, un caz similar s-a produs în scurt timp la Dondușeni. Ofițerii anticorupție au reținut un instructor de la o școală auto, care ar fi pretins 500 de euro pentru a influența angajați din cadrul SÎTCCA Otaci în vederea evaluării pozitive a cunoștințelor și respectiv, eliberarea permisului de conducere auto categoria „B”.

În ambele cazuri a fost pornită urmărirea penală pe trafic de influență.

Suspecții au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă  cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 60 de mii la 80 de mii de lei.

Fluxul de știri
0