Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea Vămii are planuri mari în privinţa portului Giurgiulești

© Sputnik / Miroslav Rotariпресс-тур 28.05.2016
пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Investitorii din diverse ramuri ale economiei vor beneficia de cele mai inovatoare instrumente de administrare vamală. Sau cel puțin aceasta este dorința șefului vămii, Vitalie Vrabie.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Prin reformele demarate la vamă, conducerea acesteia își propune să creeze un mediu competitiv pentru investitorii din diverse ramuri ale economiei, astfel încât aceștia să beneficieze de cele mai inovatoare instrumente de administrare vamală, susține Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisiile la vamă au început: corupţii afară

Serviciul de presă al instituţiei precizează că Vitalie Vrabie s-a referit la reformele din domeniu în cadrul întrevederii cu Thomas Moser, Director General al ÎCS Danube Logistics SRL, companie care administrează Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG).

Interlocutorii au trecut în revistă o serie de aspecte care necesită a fi optimizate în vederea asigurării unei bune funcționări a portului și creării de condiții favorabile pentru rezidenții acestei zone.

A fost stabilită și o agendă de acțiuni ce urmează să fie întreprinse în perioada imediat următoare.

”Respectivele măsuri prevăd  identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor vamale, precum și ajustarea cadrului legislativ existent, astfel încât noile prevederi să reglementeze inclusiv activitatea PILG”, notează sursa.

Fluxul de știri
0