Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Demisiile la vamă au început: corupţii afară

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Un angajat al postului vamal Criva a fost concediat pentru că a efectuat un control superficial al unității de transport, fapt ce a facilitat introducerea în țară a respectivelor loturi de marfă nedeclarată.

CHIŞINĂU, 24 mai – Sputnik. Serviciul Vamal a finalizat procedura disciplinară în privința unui angajat al postului vamal Criva, care a autorizat trecerea  unei unități de transport, deși aceasta figura în Sistemul Informațional ”UNIPASS”, cu mențiunea ”Risc sporit”.

Vitalie Vrabie, serviciul vamal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vrabie spune câţi angajaţi vor fi daţi afară de la Vamă: e vorba de câteva sute

Conform informațiilor deținute de către ofițerii securității interne, șoferul autovehiculului transporta mărfuri de larg consum, prin eludarea controlului vamal.

Inspectorii au depistat, în pragul ușii laterale, 19 telefoane mobile, mai multe piese de schimb auto, un laptop şi patru rochii de mireasă, valoarea totală a cărora se estimează la suma de circa 100 de mii lei.

Potrivit rezultatelor anchetei de serviciu, angajatul vizat a efectuat un control superficial al unității de transport, fapt ce a facilitat introducerea în țară a respectivelor loturi de marfă nedeclarată.

Constatând gravitatea încălcării admise, Comisia de Disciplină a Serviciului Vamal a decis concedierea respectivului angajat.

Fluxul de știri
0