Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analist: românii, un popor de cobai într-un eventual conflict Rusia-SUA

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaПодготовка пехоты Нацгвардии Украины по методике НАТО. Pregătirea trupelor militare ucrainene în baza metodologiilor NATO
Подготовка пехоты Нацгвардии Украины по методике НАТО. Pregătirea trupelor militare ucrainene în baza metodologiilor NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Ţinând cont de faptul că Pentagonul nu a fost în stare să câştige în Vietnam, Irak, Afganistan sau în lupta contra Statului Islamic, poporul român nu poate fi decât un cobai în încercarea zadarnică a Americii de a anihila puternica armată a Federaţiei Ruse, susţine analistul Ionuţ Ţene.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Într-un eventual război NATO — Rusia, nu vor fi bombardate oraşele New York sau Washington, ci București și celelalte orașe ale României vor fi rase de pe pământ, subliniază într-un editorial analistul român Ionuț Țene.

Amplasarea scutului antirachetă de la Deveselu și declarațiile de vineri de la Atena ale președintelui Vladimir Putin au încins spiritele în România. Analistul Ionuț Țene a publicat un comentariu, în care atrage atenția asupra gravității acțiunilor politicienilor români și asupra propagandei de război pe care mass media o întreține.

"România e pregătită de NATO pentru a deveni teritoriu pentru un viitor război cu Rusia. Poporul român pare un cobai de încercare a SUA în caz de conflict cu Putin. Atunci când provoci trebuie să te aștepți la o reacție dură. Cine a obligat România să ridice din 2003 scutul antirachetă de la Deveselu fără să ne amenințe nimeni?", se întreabă analistul în editorialul publicat pe NapocaNews.ro.

Визит президента РФ В. Путина в Грецию - Sputnik Moldova
Putin despre scutul antirachetă din România: Rusia va fi nevoită să reacţioneze

Ionuţ Ţene scrie că România este implicată în proiectul NATO de îngrădire a Rusiei fără să fi fost prealabil amenințată de Moscova. De ani de zile, NATO și SUA provoacă Rusia cu ajutorul României prin politicienii subordonați intereselor Ambasadei SUA la București și prin controlul serviciilor secrete românești de către CIA și alte servicii occidentale. Ionuţ Ţene explică faptul că, într-un eventual război, în niciun caz nu vor fi bombardate America şi Rusia, ci estul Europei va deveni o altă Sirie.

"Sigur nu vor fi bombardate orașele New York și Chicago de către ruși, ci obiective militare și civile românești, lucru care pot transforma orașele noastre în ruine, doar ca să fim pe placul politicii ofensive a NATO. România și poporul român vor să trăiască în pace, dar NATO vrea să ne arunce în război. Nu vor muri americani, ci români într-un viitor război", a scris Ţene.

Autorităţile române sunt vinovate de un posibil război, Clasa politică ignoră total pericolul şi forţa armatei ruse, iar propaganda anti-rusă din România nu are similitudine în nicio țară europeană.

"Cu bună știință liderii politici de la București participă la provocările NATO la adresa Rusiei, de parcă ar fi marionetele unei subcolonii africane cu capitala la București. E trist că presa mainstream aflată pe statele de plată a ambasadelor occidentale, multinaționalelor și a serviciilor secrete participă la acest joc periculos care poate arunca România în război prin susținerea propagandei de război, deși până s-a construit scutul de la Deveselu nu am fost amenințați de Moscova", a continuat Ionuţ Ţene.

București - Sputnik Moldova
Reacția MAE la declarațiile lui Putin despre scutul antirachetă din România

Prin faptul că Bucovina de nord și Bugeacul sunt ocupate de Ucraina, aliat NATO, nu de Rusia, românii ar trebui să fie lucizi ca să nu cadă în capcana propagandei de război americane, pentru că nu America, ci România va fi teren de război.

Editorialistul încheie scriind că, de vreme ce SUA nu au fost în stare să câștige în Vietnam, Irak, Afghanistan și să distrugă Statul Islamic, este absolut imposibil să bată puternica armată a Rusiei, România devenind astfel un teritoriu plin de praf și cenușă pentru interesele unor mari producători de armament, care își testează în astfel de războaie armele de ultimă generație, ca în Orientul Mijlociu.

"Românii trebuie să fie raționali și patrioți, să iasă în stradă și să spună Nu războiului și provocărilor, indiferent că vin de la Washington sau Moscova. Să nu-i lăsăm să transforme România într-o nouă Sirie", a conchis Ionuţ Ţene.

Fluxul de știri
0