Putin despre scutul antirachetă din România: Rusia va fi nevoită să reacţioneze

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Грецию
Визит президента РФ В. Путина в Грецию - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a declarat că scutul antirachetă din România ar putea fi echipat cu sisteme de atac. Iar pentru aceasta este suficient de a schimba softwareul.

CHIŞINĂU, 28 mai — Sputnik. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, la conferinţa de presă comună cu prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, că Rusia va fi nevoită să răspundă la amplasarea scutului antirachetă american în România.

ПВО - Sputnik Moldova
Expert: scutul antirachetă poate ataca Rusia cu rachete de rază medie de acțiune

El a mai comentat procesul de reglementare a situaţiei din Donbass, relaţia cu Turcia şi declaraţiile preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, privind „reîntoarcerea Crimeei".

Despre inaugurarea scutului antirachetă în România

Vladimir Putin a declarat că scutul antirachetă din România ar putea fi echipat cu sisteme de atac. Iar pentru aceasta este suficient de a schimba softwareul.

„Dar cel mai rău lucru constă în faptul că aceste instalaţii compacte pot fi echipate chiar şi acum cu sisteme de atac, rachete de atac. Iar raza acestora este de 2400 de kilometri. Iar înlocuirea unei rachete cu alta nu prezintă nici un efort. Este suficient pentru a softwareul. Nimeni nu va observa acest lucru. Nici românii nu vor observa", a menţionat preşedintele rus.

Putin a subliniat că în acest caz Rusia va fi nevoită să reacţioneze în mod corespunzător. „Dacă ieri acele părţi ale teritoriului României pur şi simplu încă nu ştiau ce înseamnă este să fii teritoriu ţintă, atunci astăzi vom fi nevoiţi să întreprindem anumite acţiuni, care vor asigura securitatea noastră. Repet, sunt măsuri de răspuns. De răspuns. Noi nu întreprindem nici un fel de primi paşi", a declarat Putin.

El a mai menţionat că Rusia nu va întreprinde nici un fel de acţiuni până în momentul când va vedea rachete pe teritoriul învecinat.

„Însă asemenea posibilităţi există. Aţi văzut, toată lumea a văzut posibilităţile noastre în ce priveşte rachetele de rază medie de acţiune, cu bazare maritimă şi aeriană. Noi nu încălcăm nimic. Dar şi complexe terestre, la 500 de kilometri, „Iskanderele" la fel au o reputaţie excelentă", a spus mai preşedintele rus.

Fluxul de știri
0