Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât vor costa pregătirile liceenilor pentru serata de absolvire

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaВыпускной бал.
Выпускной бал. - Sputnik Moldova
Abonare
Grijile legate de acordul de încheiere al vieții de elev încep din vreme, deoarece pentru ca tinerii, în special domnișoarele, să se prezinte la sărbătoare în toată splendoarea, este nevoie de mult timp și de sufucient de mulți bani.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Anului școlar a ajuns la final. Urmează examenele, iar apoi serata de absolvire. Părinții se pregătesc de serată mai abitir decât elevii, deoarece pentru sărbătoarea de absolvire a școlii vor trebui să pună la bătaie o sumă frumușică de bani.

Mulți dintre absolvenți, în special fetele, încep să se pregătească de serată cu câteva luni înainte. Din pregătiri fac parte și vizitele în saloanele de frumusețe. Deja acolo vor trebui lăsați aproximativ 200 de lei pentru niște proceduri cosmetice obișnuite.

Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape 500 de elevi vor fi scutiţi la BAC de examenul la limba străină

Următorul element important al pregătirilor este ținuta. Prețurile pentru rochiile de seară variază între 800 de lei și câteva mii. La același preț pot fi găsite și costumele pentru bărbați — de la 600 de lei în sus. Unii elevi, pentru a face economii, închiriază vestimentaţia. Acest lucru îi costă aproximativ 200 de lei.

Sunt posibile şi cheltuielile pentru încălțăminte, nu mai puțin de 300 de lei. Pentru fete a devenit popular încă un serviciu — alungirea unghiilor, care costă peste 200 de lei. Aproximativ același preț urmează să fie achitat și pentru coafura de seară.

Și, în sfârșit, cele mai importante elemente ale balului de absolvire — restaurantul, filmările video și fotografiile. De anul trecut, aceste servicii s-au mai scumpit un pic. Acum, fotografii profesioniști nu ezită să ceară câte 200 de euro, iar împreună cu imaginile video va fi și mai scump — 250 sau chiar 300 de euro. Dacă ţinem cont de faptul că acest serviciu este achitat de întreaga clasă, va costa mult mai puțin. Spre exemplu, dacă în clasă sunt 20 de elevi, fiecare va plăti câte 200-300 de lei.

Pentru restaurant, dacă nu vor fi alese cele mai scumpe bucate și aperitive, va trebui să scoateți din buzunare câte 500-1000 de lei de persoană.

Astfel, dacă facem un calcul total, tinerele reprezentante ale sexului frumos vor trebui să cheltuiască pentru serata de absolvire cel puţin 2400 de lei. Pentru băieți suma e mult mai mică. Rămâne doar costumul, încălțămintea, restaurantul, filmul și fotografiile, ceea ce va constitui în total 1500 de lei.

Noi am prezentat prețurile minime pentru servicii și vestimentaţie. Mulți își vor alege o ținută mai scumpă, un club sau un restaurant în vogă. De asemenea, unele domnișoare îşi vor permite un machiaj profesionist. În acest caz, suma va fi, evident, mult mai mare.

Fluxul de știri
0