Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 500 de elevi vor fi scutiţi la BAC de examenul la limba străină

© Sputnik / Владимир Федоренко / Trecere la banca de fotografiiExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Absolvenţii de liceu care au obținut certificate recunoscute internațional ce atestă cunoașterea limbii străine, vor primi nota zece din oficiu la examenul de Bacalaureat.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik. Ministerul Educației a emis Ordinul cu privire la acordarea notei „10” (zece), din oficiu, la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de Bacalaureat în baza certificatelor cu recunoaștere internațională. 

Potrivit ministerului, în comparaţie cu sesiunea din anul trecut, numărul elevilor care vor lua nota ”10” din oficiu la acest examen, pentru că au obținut certificate recunoscute internațional ce atestă cunoașterea limbii străine, s-a dublat.

1 septembrie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai puţini elevi, profesori şi şcoli în Moldova

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a declarat că membrii Comisiei Naţionale de Examene au verificat dosarele prezentate de către instituţiile de învățământ, precum şi informaţia primită de la instituţiile ce au emis diplomele candidaţilor care au promovat, pe parcursul învățământului liceal, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.

Comisia Națională de Examene a decis acordarea notei ”10”, din oficiu, pentru toți cei 460 de elevi care au depus dosarele, dintre care la Limba engleză – 372 de candidaţi, Limba franceză – 47, Limba germană – 23, Limba spaniolă – 14, Limba italiană – 4.

Topală a accentuat că nota ”10”, din oficiu, se poate acorda la oricare dintre limbile străine ce au fost studiate de candidaţi pe parcursul treptei liceale în fiecare din clasele a 10-a, a 11-a şi a 12-a şi la care elevul are note medii anuale pentru fiecare din aceste clase. Totodată limba străină la care candidatul solicită acordarea notei „10” (zece), din oficiu, trebuie să coincidă cu limba străină indicată în cererea de înscriere la examenul de bacalaureat a candidatului.

Nota ”10” (zece), din oficiu, vor primi și elevii care au obținut locurile I, II sau III la olimpiada republicană la disciplina respectivă sau au obținut medalii la olimpiadele internaționale de profil.

Examenele de bacalaureat vor avea loc în perioada 03-21 iunie 2016, în 102 centre. La sesiunea curentă s-au înscris 22 342 de candidați, dintre care 5 348 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Candidații vor susține 4 probe de examen: la limba de instruire, limba străină, disciplina de profil și o probă la solicitare. Candidații alolingvi vor susține suplimentar o probă la limba română, iar elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține și o probă la limba maternă.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4-26 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la data de 27 iunie 2016.

Fluxul de știri
0