Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat a fost trădat chiar de cei din anturajul său

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Faptul că Vlad Filat, liderul PLDM, ar fi beneficiat de sursele Băncii de Economii a Moldovei, a fost confirmat chiar de unele persoane foarte apropiate acestuia, susține procurorul Adriana Bețișor.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Procurorul Adriana Bețișor susține că nici un martor dintre cei chemați în judecată de partea apărării nu a combătut nimic din tot volumul probatoriului acumulat de procurori, iar unii oameni din anturajul liderului PLDM chiar ar fi confirmat faptul că învinuitul ar fi primit bani sau bunuri provenite din sursele Băncii de Economii.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Martorii lui Filat au început să vină la judecată: vezi cine sunt

Bețișor a informat presa că vineri au fost audiați trei martori pe care apărarea lui Filat i-a chemat în fața instanței.

”Au fost audiați trei martori din lista celor 14 propuși de partea apărării. M-am convins încă odată că o parte dintre ei chiar nu au ce spune în legătură cu acest dosar. Credeam că vor combate ceva din probele acuzării, dar așa ceva nu s-a întâmplat. Chiar nu am înțeles rostul invitării acestor martori”, a declarat Bețișor.

Procurorul a mai spus că apărarea a cerut aducerea silită a 6 persoane pentru a depune mărturii. Totodată, potrivit lui Bețișor, instanța de judecată a respins cererea de aducere silită a mai multor persoane, dat fiind faptul că apărarea nu a putut să explice ce anume au aceștia de declarat.

În altă ordine de idei, Bețișor a subliniat că Filat ar avea legătură directă cu delapidarea banilor de la Banca de Economii.

”Chiar oameni din anturajul dumnealui, de exemplu Rusu Ion, au conform primirea de către el a unor sume de bani și bunuri provenite din sursele BEM”, a spus Bețișor.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Curtea de Apel nu vede motive ca Filat să iasă din închisoare

Avocații lui Filat resping toate acuzațiile pe care i le aduc procurorii fostului premier, liderul PLDM, Vlad Filat. Aceștia susțin că Filat nu are parte de un proces echitabil și că drepturile acestuia sunt încălcate în cadrul acestui proces.

La rândul său, avocatul Igor Popa a declarat că martorii care au depus mărturii vineri au confirmat că Vlad Filat nu a avut nicio influență asupra deciziilor BEM.

Totodată, Popa a afirmat că lui Filat i-au fost restricționate mai multe drepturi pe care ar trebui să le aibă în penitenciar. Avocatul s-a referit la restricțiile vizând numărul orelor de plimbare, durata apelurilor telefonice și perchezițiile din camera de pușcărie în care este deținut politicianul.

Potrivit lui Igor Popa, toți martorii citați de partea apărării vor compărea în fața justiției. Printre ei figurează și fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu.

În opinia lui Popa, dosarul în care este acuzat la ora actuală Filat nu are nimic în comun cu ”furtul miliardului”, pe marginea căruia încă urmează să fie inițiată o urmărire penală.

Fluxul de știri
0