Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel nu vede motive ca Filat să iasă din închisoare

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel a respins recursul avocaţilor lui Vladimir Filat prin care aceştia cer anularea deciziei de arest preventiv pe numele clientului lor.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a lăsat în vigoare miercuri decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la prelungirea mandatului de arest în izolator cu încă 30 de zile pentru liderul PLDM, Vladimir Filat. 

Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Beţişor explică de ce Filat trebuie să rămână după gratii

„Încheierea Judecătoriei Buiucani a fost menţinută ca legală”, a declarat procurorul anticorupţie Adriana Beţişor.

Procurorul a precizat că următoarea şedinţă în fond pe dosarul Filat va avea loc vineri, 27 mai, la Judecătoria Buiucani. La această şedinţă urmează să fie efectuată încă o încercare de a audia martorii din partea apărării. Din cei nouă programaţi pentru săptămâna trecută, nici un martor nu a venit.

La solicitarea apărării lui Filat, instanţa a emis citaţii pe numele martorilor acestuia.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Procurorii îl învinuiesc pe acesta că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, a primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari. Din data de 23 octombrie, Filat a fost transferat din izolatorul CNA în Penitenciarul nr.13.

Fluxul de știri
0