Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Patru partide, împinse spre un candidat unic la prezidențialele din RM

© Sputnik / Мирослав РотарьPreședenție
Președenție - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European a discutat la Chișinău cu reprezentanții a patru formațiuni politice care împărtășesc valorile PPE. Acestora li s-a sugerat să susțină un candidat unic la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European(PPE), europarlamentarul român Siegfried Mureșan, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă că s-a întâlnit cu reprezentanții a patru partide politice din Republica Moldova, care împărtășesc valorile promovate de PPE. Discuția de bază s-a axat pe alegerile prezidențiale din toamnă.

Maia Sandu și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Război între Sandu și Năstase, înainte de prezidențiale

Este vorba despre o serie de întâlniri ale lui Mureșan cu reprezentanții PLDM, PPEM, PAS și Platforma DA.

Siegfried Mureșan a precizat că le-a propus tuturor să meargă la alegerile parlamentare cu un candidat unic pentru a avea mai multe șanse să obțină o victorie proeuropeană.

Europarlamentarul a spus că există deschidere din partea tuturor celor patru partide politice vizate pentru a avea un candidat comun, însă deciziile încă nu au fost luate.

”Știu că altora li se pare că au prima șansă în acest moment, însă dacă partidele de centru-dreapta se vor uni, ele au prima șansă pentru prezidențiale”, a conchis Mureșan.

Siegfried Mureșan s-a aflat două zile în Republica Moldova, alături de mai mulți colegi din Partidul Popular European, într-o vizită de studiu.

Anterior, liderii PAS și Platformei DA s-au arătat deschiși pentru formula ”candidatului unic” la alegerile prezidențiale din toamna anului curent. Însă până la ora actuală nu a fost identificat mecanismul de selectare a candidatului, asupra căruia insistă liderul PAS, Maia Sandu.

Fluxul de știri
0