Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti vorbeşte despre succesorul său

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Nicolae Timofti a declarat că nu ştie cine va ocupa după el fotoliul de preşedinte al ţării, dar a afirmat că alegerea o va face poporul.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti nu ştie cine îi va urma în fotoliul de şef al statului, dar afirmă că alegerea o va face poporul.

Избирательная урна с гербом Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi condiţii pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale în Moldova

Întrebat de jurnalişti cine crede că va putea deveni cel de-al cincilea preşedinte al Moldovei, Nicolae Timofti a spus că la această întrebare va răspunde poporul.

Curtea Constituţională a decis la începutul lunii martie că alegerile preşedintelui Republicii Moldova trebuie să se desfăşoare în mod direct, universal, secret, liber şi egal.

Din 2000 până în prezent, preşedintele ţării era ales de Parlament cu votul a minim 61 de deputaţi.

Mandatul lui Timofti în funcţia de preşedinte a expirat la 27 martie, anul curent. Timofti îşi va exercita mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou-ales. Până atunci, Nicolae Timofti se va afla în exerciţiul funcţiei de preşedinte al ţării.

Potrivit unei hotărâri a Parlamentului Republicii Moldova, alegerile directe ale preşedintelui ţării vor avea loc la 30 octombrie.

Fluxul de știri
0