Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă va fi demis după nuntă și va avea mult timp pentru familie

© Dorin Chirtoacă/FacebookDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Actualul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, va fi încă în luna de miere atunci când procesul de înlăturare a lui de la conducerea primăriei Chișinău va lua amploare.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Se pare că socialiștilor le pasă cu adevărat de viața de familie a actualului primar Dorin Chirtoacă, care s-a plâns în repetate rânduri că și-a ignorat viața privată de dragul funcției publice. Consilierii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au anunțat joi că inițiază procedura de demitere a edilului capitalei.

Consilierul socialist, Ion Ceban, a prezentat joi un proiect de decizie a CMC de inițiere a referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Primăria i-a distrus viaţa lui Dorin Chirtoacă

El a subliniat că este nevoie de numai 34 de voturi ale consilierilor pentru ca această procedură să poată demara, adică pentru a fi inițiat referendumul de demitere a lui Chirtoacă.

Mai mult, socialiștii au subliniat că au toate argumentele care stau la baza acestei inițiative.

Totodată, aceștia au menționat că există două căi pentru inițierea referendumului municipal de demitere a lui Chirtoacă: votul în CMC și crearea unui grup de lucru care va colecta semnăturile necesare în acest scop.

Socialiștii consideră oportună desfășurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă odată cu alegerile prezidențiale. Asta deoarece cu trei luni înainte și după orice fel de alegeri generale nu poate fi organizat nici un fel de scrutin local, potrivit legislației electorale.

Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Politică
Surpriză: partidul lui Leancă vrea să-l dea jos pe Chirtoacă

Ion Ceban a ținut să precizeze că echipa pe care o reprezintă este pregătită atât pentru inițierea referendumului prin votul CMC, precum și pentru colectarea de semnături în acest scop.

”Mai mult de 10 la sută dintre chișinăuieni sunt gata să semneze pentru organizarea unui referendum de demitere a Primarului General, Dorin Chirtoacă. Însă așteptăm ca celelalte fracțiuni din CMC și ceilalți consilieri să contrasemneze inițiativa noastră”, a mai spus Ceban.

Anterior, într-o postare pe Facebook, Ion Ceban a menționat că ”viața privată a fiecăruia trebuie să fie respectată și nimeni nu are dreptul să-și bage în ea nasul”.

”Judecate trebuie doar acțiunile persoanei în funcție, la locul de muncă. Altele sânt provocări la care socialiștii nu participă, mai mult decât atât – le și condamnă. P.S. Le dorim tinerilor nuntă frumoasă și căsnicie trainică. Restul toate la Referendum”, a conchis Ceban.

Fluxul de știri
0