Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surpriză: partidul lui Leancă vrea să-l dea jos pe Chirtoacă

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Leancă
Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul condus de Iurie Leancă susţine că PL şi Dorin Chirtoacă obstrucţionează activitatea CMC la nivelul capitalei şi din acest motiv iniţiază demiterea primarului liberal al Chişinăului prin referendum.

CHIŞINĂU, 14 apr – Sputnik. Fracţiunea PPEM din consiliul municipal al capitalei a propus organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, actualul primar general al municipiului Chişinău.

Despre această iniţiativă exponenţii partidului condus de Iurie Leancă au anunţat joi, iar formaţiunea politică a difuzat şi un comunicat de presă.

„Acest referendum urmează să aibă loc în data de 30 octombrie curent, în ziua când se va desfăşura scrutinul privind alegerile Preşedintelui ţării”, se spune în comunicatul PPEM.

PPEM contra PL - Sputnik Moldova
Politică
Partidul lui Leancă îi critică pe liberalii lui Ghimpu din CMC

În comunicatul formaţiunii conduse de fostul premier se mai menţionează: „Se creează impresia că domnului Chirtoacă îi convine haosul din  oraş. Îi convin licitaţiile netransparente, în urma cărora, pentru reparaţia străzilor din Chişinău, sunt selectate nişte companii care îşi bat joc de străzi şi de locuitorii acestei urbe. Totodată, se creează impresia ca domnul Primar General, din motive neclare, se opune reformării aparatului Primăriei, care este unul ineficient, netransparent, corupt”.

PPEM consideră de asemenea că „Chirtoacă nu respectă interesele comunității locale, încalcă normele prevăzute de lege, încalcă normele morale și etice, ceea ce, în conformitate cu prevederile articolului 177 alineatul (2) din Codul electoral, constituie un motiv pentru desfășurarea unui referendum de demitere a Primarului”. O declaraţie în aceste sens a făcut joi la şedinţa CMC consilierul PPEM, Oazu Nantoi.

Colegii lui Iurie Leancă mai susţin că primarul general, alături de fracțiunea Partidului Liberal din CMC, au declanșat o campanie de obstrucționare a activității CMC.

Anterior, şi PSRM a propus demiterea lui Dorin Chirtoacă prin referendum.

Până la ora actuală, niciun reprezentant al PL nu a fost de găsit pentru a comenta iniţiativa PPEM.

Fluxul de știri
0