Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Irina Vlah despre participarea la prezidenţiale

© Sputnik / Evgheni PanasencoБашкан Гагаузии Ирина Влах
Башкан Гагаузии Ирина Влах - Sputnik Moldova
Abonare
Başcanul Găgăuziei Irina Vlah a declarat că îşi va duce mandatul de lider al autonomiei până la capăt şi nu va candida la prezidenţialele din 30 octombrie.

CHIŞINĂU, 16 mai- Sputnik. Başcanul UTA Găgăuz-Yeri, Irina Vlah, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă că nu are de gând să candideze la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

La 30 octombrie, cetăţenii Republicii Moldova vor alege în mod direct, universal, secret, liber şi egal viitorul preşedinte al ţării.

„Acum un an locuitorii din Găgăuzia mi-au acordat vot de încredere. Mandatul başcanului este de 4 ani. De aceea, cu plăcere în tot acest mandat vreau să îndeplinesc acele promisiuni pe care le-am făcut locuitorilor din autonomie”, a declarat Vlah.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pregătirile secrete pentru alegerile prezidenţiale

Irina Vlah a fost aleasă în funcţia de başcan al UTA Găgăuz-Yeri la 22 martie anul trecut. Candidatura lui Vlah a fost susţinută de 51,11 la sută dintre alegătorii din autonomie.

Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură modificările la Codul electoral care se referă la organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. Potrivit noilor modificări, candidaţii care vor dori să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al ţării vor trebui să prezinte la CEC cel puţin 15 mii de semnături în susţinerea sa.

Curtea Constituţională a decis la începutul lunii martie că alegerile preşedintelui Republicii Moldova trebuie să se desfăşoare în mod direct, universal, secret, liber şi egal.

Fluxul de știri
0