Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aniversare la Batalionul 22 de menținere a păcii

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaDemonstrație, Batalionul 22 de menținere a păcii
Demonstrație, Batalionul 22 de menținere a păcii - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii şi subofiţerii Batalionului au participat la exerciţii internaţionale în Ucraina, România, Bulgaria, Albania, Macedonia, Armenia, Germania, Suedia şi SUA, dar şi la misiuni sub egida ONU în Liberia, Coasta de Fildeş, Sudan, Sudanul de Sud, în calitate de observatori militari.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Militarii Batalionului 22 de menținere a păcii au sărbătorit vineri cea de a XVII-a aniversare de la crearea unității respective.

În cadrul unei ceremonii organizată cu acest prilej, ministrul de resort, Anatol Șalaru, a subliniat că cetățenii care își fac serviciul militar în unitatea respectivă sunt pacificatori aici, dar și pacificatori în diferite regiuni ale lumii, relatează serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Politică
RM nu a participat la discuţiile despre cooperarea politico-militară în CSI

”Aveți o misiune pe cât de nobilă, pe atât de riscantă, iar rezultatele pe care le aveți demonstrează cât de valoroși sunt militarii Armatei Naționale”, a declarat ministrul Apărării Anatol Şalaru în mesajul de felicitare pentru militarii Batalionului 22 de menţinere a păcii.

Demnitarul a remarcat cu această ocazie prestația pacificatorilor moldoveni în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii, inclusiv cea din Kosovo, unde în prezent se află cel de-al patrulea contingent de militari ai Armatei Naţionale.

Potrivit comandantului Batalionului 22, maiorul Ianăc Deli, unitatea pe care o conduce are misiunea de a pregăti şi instrui efectivul pentru operaţiuni de menţinere a păcii şi misiuni umanitare.

El a specificat că pe parcursul celor 17 ani, ofiţerii şi subofiţerii Batalionului au participat la exerciţii internaţionale în Ucraina, România, Bulgaria, Albania, Macedonia, Armenia, Germania, Suedia şi SUA, dar şi la misiuni sub egida ONU în Liberia, Coasta de Fildeş, Sudan, Sudanul de Sud, în calitate de observatori militari.

În cadrul evenimentului, militarii au demonstrat exerciţii de mânuire a armei, procedee de luptă corp la corp, exerciţii de alpinism, fire phobia, şi au organizat pentru vizitatori expoziţii de tehnică, armament şi echipament din dotarea Batalionului.

Batalionul 22 de menţinere a păcii a fost înfiinţat la 11 mai 1999.

Fluxul de știri
0