Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

RM nu a participat la discuţiile despre cooperarea politico-militară în CSI

© Photo : МПА СНГФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
MAEIE precizează că delegaţia moldovenească nu a participat la examinarea subiectelor legate de cooperarea politico-militară, care au fost abordate vineri la Moscova cu ocazia convocării Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai CSI.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că vineri la Moscova a avut loc şedinţa Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai CSI, la ca ţara noastră a fost reprezentată de viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii.

MAEIE a menţionat că pe agenda reuniunii au fost incluse 18 chestiuni care au vizat cooperarea în cadrul CSI în diverse domenii de interes comun, inclusiv în domeniile sănătăţii, combaterii crimei organizate, culturii şi organizării expoziţiilor.

„Participanţii la reuniune au examinat propunerile de optimizare şi sporire a eficienţei activității de mai departe a acestei organizaţii”, a notat sursa oficială.

Rubla, Dolar SUA, Денежные купюры России и США - Sputnik Moldova
Moldova este pe locul 7 între țările CSI la volumul transferurilor din FR

Totodată, MAEIE precizează că delegaţia moldovenească nu a participat la examinarea subiectelor legate de cooperarea politico-militară.

Cu ocazia vizitei la Moscova, viceministrul Darii a purtat discuţii cu ministrul de externe al Republicii Kârgâze, Erlan Abdâldaev şi cu cel al Turkmenistanului, Rașid Meredov, în cadrul cărora au fost examinate diverse aspecte privind perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale cu statele respective.

Următoarea şedinţă a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai CSI urmează să aibă loc la 15 septembrie 2016 în oraşul Bişkek, Republica Kârgâză, în ajunul desfăşurării şedinţei ordinare a Consiliului Şefilor de Stat ai CSI.

Fluxul de știri
0