Scandal în SUA. Fostul şef al Pentagonului acuză NATO

© Sputnik / David B. GleasonThe US Department of Defense has backed away from an earlier planned project to assemble a large espionage network after the proposal failed to secure enough support from the US Congress
The US Department of Defense has backed away from an earlier planned project to assemble a large espionage network after the proposal failed to secure enough support from the US Congress - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a evita un conflict nedorit, viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii, indiferent cine va fi, trebuie să-și înghită mândria, să se întâlnească cu președintele Vladimir Putin și să discute ca de la lider la lider, a declarat Chuck Hagel, fost Secretar al Apărării din SUA.

BUCUREȘTI, 13 mai — Sputnik. NATO duce lipsă de gândire strategică înarmând estul Europei, a subliniat Chuck Hagel.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Rusia consideră distructivă amplasarea sistemelor antirachetă ale SUA în Europa

Câtă vreme următorul președinte al Statelor Unite ale Americii nu face o prioritate din a sta față în față și a discuta ca de la lider la lider cu președintele Vladimir Putin, ne vom trezi foarte repede într-un război, a spus marți Chuck Hagel într-o ședință informativă la Atlantic Council în Washington.

Chuck Hagel a fost Secretar al Apărării între februarie 2013 şi februarie 2015. El a criticat marți în termeni extrem de duri politica NATO de înarmare a estului european, scutul antirachetă din România precum și exercițiile militare care au loc în Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

"Ne putem trezi foarte repede într-un alt Război Rece. Nu sunt sigur că există o gândire strategică aici. Este un fel de tactică a escaladării din criză în criză. Aș fi foarte atent cu asta. Forța centrifugă este atât de subtilă încât te duce direct jos în mijlocul unei situații în care nu ai vrut să fii", a avertizat Chuck Hagel.

Hagel, fost senator republican din Nebraska, a opinat că Moscova va răspunde într-un fel dacă NATO nu oprește debarcarea trupelor la frontiera cu Rusia. Totodată, Hagel a mustrat pe liderii NATO şi i-a îndemnat să nu se mai joace cu focul.

„Să nu credeți niciodată că atunci când iei măsuri militare, asta este tot ce va fi. Întotdeauna aceste măsuri vor fi sporite", a spus Hagel.

Fostul demnitar a sfătuit opinia publică afirmând că pentru evitarea unui conflict nedorit, viitorul președinte al Americii, indiferent cine va fi, trebuie să îşi înghită mândria şi să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin pentru o discuţie ca de la lider la lider.

Fluxul de știri
0