Rusia consideră distructivă amplasarea sistemelor antirachetă ale SUA în Europa

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentantului oficial al MAE al FR Maria Zaharova, amplasarea unilaterală și fără obstacole a sistemelor strategice antirachetă ale SUA în Europa reprezintă un risc pentru securitatea internațională și stabilitate strategică.

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Moscova a atenționat nu o singură dată asupra riscurilor amplasării scuturilor antirachetă ale SUA în Europa și consideră ca fiind o activitate destructivă, a declarat joi reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.

„Pe parcursul multor ani partea rusă a atras atenția de mai multe ori asupra riscurilor securității internaționale și stabilității strategice, create de amplasarea unilaterală și fără obstacole a sistemelor antirachetă ale SUA… Noi am fost pregătiți pentru o cooperare strânsă, chiar până la crearea în Europa, în comun cu NATO, a unei asemenea arhitecturi antirachetă care ar fi fost construită în baza principiului de sectoare", a spus Zaharova pentru jurnaliști.

„Aceasta r fi putut într-adevăr să protejeze regiunea de unele eventuale amenințări de rachetă din afara zonei euroatlantice și, totodată, nu ar fi subminat paritatea strategică", a adăugat reprezentantul MAE al Federației Ruse.

Fluxul de știri
0