Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu ar candida la prezidențiale, dar mai negociază cu Andrei Năstase

© Maia Sandu/FacebookMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Fosta șefă a Ministerului Educației, Maia Sandu, susține că este dispusă să candideze la funcția de președinte, însă a precizat că va continua să discute cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase, despre identificarea candidatului unic al opoziției proeuropene.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Potrivit Maiei Sandu, formațiunea pe care fosta ministră o constituie ar putea să o înainteze în calitate de candidat la funcția de șef al statului, însă dânsa susține că va continua să discute cu liderii Platformei DA și cu alte formațiuni despre identificarea unui candidat unic al opoziției proeuropene, iar asta trebuie să se facă în baza unui mecanism ce nu a fost stabilit încă.

”Sunt dispusă să candidez la funcția de președinte. Dar continuăm discuțiile despre un candidat unic pe centru dreapta. Dorim ca un asemenea candidat să fie susținut de partidele autentic proeuropene. Deocamdată discutăm cu Platforma DA”, a declarat Sandu.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu: Nu mi-e jale de Filat

Ea a dezvăluit că au loc discuții cu alte două partide, însă a evitat să precizeze care sunt acestea și dacă este vorba despre formațiuni cu sau fără reprezentare parlamentară.

”Trebuie să identificăm mecanismul, prin care vom identifica candidatul cu cele mai mari șanse”, a mai spus Maia Sandu.

Potrivit acesteia, un element al respectivului mecanism ar fi sondajele. Altul ar fi procedura intra-partinică americană, numită și ”primaries”.

Astfel, dacă ”DA” și ”PAS” vor ajunge la o înțelegere, ar urma să se retragă fie Maia Sandu în favoarea lui Andrei Năstase, fie viceversa.

”Trebuie să vedem ce va arăta mecanismul de selectare a candidatului. Până toamna mai e timp. Suntem ambii deschiși să căutăm acest mecanism”, a punctat liderul ”PAS”.

Fluxul de știri
0