Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: Nu mi-e jale de Filat

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Educației în Cabinetul Filat, Maia Sandu, susține că PLDM are mai mulți lideri corupți de care trebuie să se debaraseze, nu doar de Vladimir Filat.

CHIȘINĂU, 7 nov — Sputnik. Fostul ministrul al Educației, Maia Sandu, care a fost instalată în această funcție de Partidul Liberal Democrat, admite că președintele formațiuni, Vladimir Filat, se face vinovat, cel puțin, în parte, de faptele pe care i le încriminează procurorii.

Maia Sandu a făcut această declarație în cadrul unei emisiuni realizată de postul de televiziune N 4. „Nu știu în ce măsură este vinovat, dar probabil că este vinovat într-o anumită măsură, pentru că altfel nu ar fi fost șantajabil și, dacă nu ar fi fost șantajabil, nu ar fi lăsat Partidul Democrat să construiască acest sistem prin care se controlează în mare parte instituțiile de drept și nu doar", a spus Maia Sandu.

Pe de altă parte, ea a spus că Filat nu va avea parte un proces de judecată echitabil, însă doar el se face vinovat de acest lucru: „Domnul Filat nu va avea parte de un proces corect și el se face vinovat de acest lucru, că nu va avea parte de un proces corect, pentru că el nu a depus suficient efort ca să construiască o justiție care să-i asigure acum un proces corect și nu doar lui, dar și celorlalți".

Maia Sandu - Sputnik Moldova
„Pocăinţa” în faţa Maiei Sandu este şansa PLDM

Fostul ministru al Educației în Cabinetul Filat, Maia Sandu, susține că PLDM are mai mulți lideri corupți de care trebuie să se debaraseze, nu doar de Vladimir Filat. Fiind întrebată de moderatorul emisiunii Ion Gonța ce ar trebui să facă PLDM ca să se relanseze ca formațiune politică, Sandu a răspuns: „În primul rând, partidul trebuie să scape de acei oameni care au o reputație proastă și care au probleme de integritate.  — E vorba de filat sau vorbiți și de alții?— Da cred că sunt mai mulți, dar nu că cred, dar cu siguranță că sunt mai mulți, ca și în toate celelalte partide. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l facă acest partid este să se asigure că nu are oameni care dăunează imaginii partidului. Trebuie să vină cu scuze publice foarte sincere și să recunoască unde partidul a greșit conștient sau inconștient", a mai declarat fostul ministru al Educației în Cabinetele de Miniștri Filat, Leancă și Gaburici. 

Amintim că, la câteva zile după arestul lui Vladimir Filat, vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, dacă instanța va dovedi vinovăția lui Filat și acesta va fi condamnat, atunci nu va mai putea fi nu doar lider al acestei formațiuni, dar nici măcar simplu membru. Citez: „Dacă va fi condamnat prin decizie irevocabilă, care nu va fi contestată inclusiv la nivel internațional, sigur va trebui să înțelegem că a comis erori care sunt inadmisibile și incompatibile cu funcția de lider sau de membru de partid", a declarat Valeriu Streleț.

Fluxul de știri
0