Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surse: Ghimpu este dispus să plece foarte curând de la cârma PL

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu Михай Гимпу
Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, pare să fi înțeles cum stau lucrurile cu ratingul său catastrofal, care trage la fund formațiunea. În PL ar fi început discuțiile despre grăbirea momentului înscăunării lui Dorin Chirtoacă în fruntea partidului, în locul lui Mihai Ghimpu, susțin surse apropiate vârfurilor liberale de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Sursele Sputnik Moldova, apropiate conducerii PL, susțin că în cele mai restrânse cercuri ale formațiunii deja au demarat discuțiile, la inițiativa lui Mihai Ghimpu, cu privire la schimbarea președintelui acestui partid.

Aceste discuții au devenit mult mai consistente după ultimele sondaje de opinie, care arată că Partidul Liberal nu mai are nicio șansă să acceadă în Parlament.

Mai mult decât atât, sursele noastre susțin că ratingul lui Ghimu e la pământ și în cadrul PL, nu numai în societate.

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Politică
Incredibil. Ghimpu se retrage

Această situație l-ar fi pus serios pe gânduri pe Ghimpu. Politicianul caută o soluție rapidă și simplă, pentru a rezolva problema lipsei totale de șanse a PL de a mai depăși vreodată pragul electoral.

Totodată, sursele citate au precizat că încă nu e decis nimic, doar au loc discuții, însă Mihai Ghimpu pare a fi decis să grăbească momentului când îi va ceda lui Dorin Chirtoacă, cel puțin formal, cârma PL.

Există însă voci în partid, care susțin că nici aducerea lui Chirtoacă în fruntea PL nu va putea să rezolve problemele grave de imagine ale formațiunii și asta din cauza modului în care ultimul a gestionat capitala în cele trei mandate consecutive de primar general.

Sursele Sputnik au promis să ofere și alte informații despre schimbările pe care le gândește Ghimpu pentru formațiunea pe care o conduce, inclusiv despre posibilii noi vicepreședinți ai PL.

Până la ora actuală, nici Mihai Ghimpu și nici Dorin Chirtoacă nu au fost de găsit pentru a comenta aceste informații.

Fluxul de știri
0