Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Incredibil. Ghimpu se retrage

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Liberal din Moldova a făcut o declaraţie surprinzător de neaşteptată. Acesta nu se mai vede în postura de vioară numărul unu a formaţiunii liberalilor moldoveni. Mai mult, el caută o persoană integră şi capabilă. O fi, oare, acesta Dorin Chirtoacă?

CHIŞINĂU, 10 apr – Sputnik. Liberalii moldoveni s-au întrunit duminică pentru a discuta despre o eventuală candidatură a PL la funcţia de şef al statului. Mihai Ghimpu, citat de publika.md, a făcut o declaraţie de-a dreptul surprinzătoare, menţionând că nu se vede pe sine în calitate de candidat al liberalilor la şefia statului.

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu a fost bătut mai crunt decât se vede în imagini

Totodată, politicianul a refuzat să numească peroanele care, în opinia lui, ar întruni criteriile agreate de liberali şi care ar putea fi, eventual, înaintate de PL la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova la alegerile prezidenţiale din toamna anului curent.

Anterior, mai mulţi analişti şi comentatori politici au subliniat în repetate rânduri că Ghimpu ar trebui să facă un pas înapoi şi să-l promoveze pe nepotul său, actualul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă. La acest moment promovarea lui Chirtoacă ar fi posibilă la alte funcţii, dar şi în interiorul partidului, numai nu la prezidenţiale. Or, tânăra speranţă a liberalilor moldoveni nu are vârsta prevăzută de Constituţie pentru a candida la şefia statului.

Însă pentru mai mulţi comentatori politici pare cel puţin straniu faptul că Ghimpu nu se mai vede vioara numărul unu a liberalilor la alegerile prezidenţiale, care au o importanţă majoră în orice democraţie electorală.

Potrivit unora, Ghimpu ar bate în retragere din cauza evenimentelor violente care au însoţit învestirea Guvernului condus de Pavel Filip. Atunci liderul PL a ajuns în mâinile mulţimii înfuriate, iar unii protestatari au aplicat faţă de Mihai Ghimpu violenţa fizică. Tot din acel moment ratingul PL şi al lui Ghimpu personal au cunoscut o scădere catastrofală.

Fluxul de știri
0