Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Recolta-2016: cât grâu va fi strâns în acest an

© Sputnik / Valeriy Titievskiy / Accesați arhiva multimediaПшеница
Пшеница - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza secetei, recolta de grâu în anul trecut nu a atins nivelul celei din 2014. Specialiștii prognozează că în acest an, recolta celei mai importante culturi agricole va fi mai mare decât indicatorul mediu pentru ultimii 10 ani.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Recolta de grâu de toamnă în 2016 va constitui în medie pe republică 2,8-3,1 tone la hectar. Acesta este pronosticul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Яблоки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Amenințări pentru recolta din Moldova în 2016

Potrivit informației departamentului, aceste estimări sunt făcute în urma cercetărilor agrometeorologice, cu luarea în considerare a condițiilor meteorologice care se așteaptă în perioada de vegetație care a mai rămas pentru dezvoltarea grâului de toamnă.

Serviciul Hidrometeorologic a comunicat că recolta medie a acestei culturi agricole a constituit în ultimii 10 ani 2,7 tone la hectar.

În 2015, recolta de grâu în Moldova a constitui 920 de mii de tone, ceea ce este cu 15% mai puțin decât nivelul anului anterior, recolta medie fiind de 2,8 t/ha. Aproximativ 65% din grâu este din categoria celui alimentar.

Fluxul de știri
0