Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Top cinci țări din care sosesc cei mai mulți turiști în Moldova

© Photo : Igor VzorovБендерская крепость
Бендерская крепость - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului, numărul turiștilor sosiți în Moldova a crescut de 1,5 ori. S-a constatat că majoritatea covârșitoare a oaspeților republicii, indiferent de țara din care au pornit, preferă să călătorească cu transportul auto.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. De la începutul anului, Moldova a fost vizitată de 652,3 mii de cetățeni străini, cu 54% mai mult față de anul trecut.

Ирина Мироник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Turismul intern din Moldova, în plină ascensiune

Conform datelor Biroului Național de Statistică, cel mai mare număr de turiști vin din România (56,8%), Ucraina (30,2%), Federația Rusă (5,6%), Bulgaria (1,4%), Italia (0,8%), Turcia (0,7%), Israel (0,6%), Germania (0,5%), SUA (0,4%), Belarus (0,3%) și Portugalia (0,2%). Majoritatea au preferat transportul auto (85,3% din numărul total de intrări).

Numărul ieșirilor din țară ale cetățenilor RM înregistrate la punctele de trecere a frontierei de stat în lunile ianuarie — martie anul curent a atins cifra de 153,1 mii de persoane, ceea ce reprezintă cu 0,7% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. Și concetățenii noștri pun pe primul loc transportul auto ca mijloc de călătorie (87,6% din numărul total de ieșiri).

© Sputnik / Nicolai KibichMoldova turistică
Moldova turistică - Sputnik Moldova
Moldova turistică
Fluxul de știri
0