Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turismul intern din Moldova, în plină ascensiune

© Sputnik / Rodion ProcaИрина Мироник
Ирина Мироник - Sputnik Moldova
Abonare
Ghizii din Moldova se străduiesc să completeze harta turistică a Moldovei cu noi obiecte interesante, a relatat pentru Sputnik Irina Mironic, ghid în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Turismul intern din Moldova este un domeniu în plină dezvoltare, iar în RM există suficiente obiecte turistice care sunt vizitate de cetățenii noștri, a declarat președintele Asociației ghizilor și traducătorilor din Moldova, Irina Mironic, în cadrul unei conferințe de presă pe tema "Sezonul turistic — 2016: particularitățile turismului național și securitatea odihnei în străinătate", care a avut loc la centrul de presă multimedia Sputnik-Moldova.

Отдых и туризм в Крыму - Sputnik Moldova
Competiţie de oferte turistice la Bucureşti. Moldova, printre invitaţi

Totodată, Mironic a subliniat că domeniul turismului intern în Moldovei are posibilităţi nevalorificate pentru dezvoltare.

"Sarcina noastră, a ghizilor, este să ne studiem țara, să punem în evidență noi obiective care vor atrage oamenii și care vor deveni populare printre turişti", a spus Mironic.

Potrivit ei, ghizii se deplasează prin Moldova, fac cunoștință cu meșteșugarii populari, vizitează muzee și transmit informația adunată către auditoriul-țintă prin intermediul Internetului.

"În Moldova există și o sumedenie de baze de odihnă, relativ ieftine, cu piscine, cu zone de agrement și cu tot ceea ce face parte dintr-un spectru larg de servicii", a încheiat Mironic.

Fluxul de știri
0