Mesajul Casei Regale cu ocazia zilei de 10 Mai

© familiaregala.roFamilia regală
Familia regală - Sputnik Moldova
Abonare
La 150 de ani de când Principele Carol I a depus jurământul faţă de ţară, Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, transmite românilor să dovedească conştiinţa civică şi să se respecte unii pe alţii.

BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik. Din 1866 până în 1947, 10 Mai a fost Ziua Independenţei şi Ziua Naţională a României.

Coroană imperială - Sputnik Moldova
„Americanii știu de uciderea familiei regale românești" sau despre Brâncoveni

Pe 10 Mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul în faţa poporului şi devenea domnitor. Tot pe 10 Mai, în 1877, domnitorul Carol proclama Independenţa de Stat a României, după secole de supunere în faţa Imperiului Otoman. Iar în 1881, domnitorul Carol I era încoronat ca prim rege al noului Regat al României.

Între 1866 şi 1947, ziua de 10 Mai a fost Ziua Independenţei şi Ziua Naţională a României, sărbătorită cu multă bucurie de toţi românii. Au fost cei mai binecuvântaţi ani din istoria noastră, cei mai grei, dar şi cei mai prosperi.

"Au fost cei mai grei şi cei mai bincuvântaţi ani din istoria noastră. Niciodată nu am avut mai multe sacrificii şi suferinţe, dar niciodată nu am avut parte de mai multă dezvoltare şi libertate. În acest secol şi jumătate, Coroana a dat românilor încredere şi mândrie, exemplu şi însufleţire arătând mereu drumul înainte", a declarat Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, cu ocazia zilei de 10 mai.

Principesa Margareta a precizat că regii şi reginele României au contribuit la crearea statului modern, la construcția societății civilie, politice, la dezvoltarea economiei, culturii şi educaţiei.

Coroana este o parte a identităţii naţionale, iar regele Mihai şi ţara se găsesc astăzi uniţi prin încredere şi respect. Principesa a mai spus că cel mai bun fel de a ne arăta iubirea pentru Majestatea sa regele Mihai este să fim patrioţi, să dovedim conştiinţă civică şi să ne respectăm unii pe alţii.

Fluxul de știri
0