New York: un pasaj subteran supus atacului cu gaze

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaНью-Йорк, Метро
Нью-Йорк, Метро - Sputnik Moldova
Abonare
Substanța pulverizată era inodoră și incoloră, absolut inofensivă, fiind aplicată de către serviciile speciale în cadrul exercițiilor de cinci zile, în vederea prevenirii pericolului chimico-biologic.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Ministerul securității interne al SUA (Department of Homeland Security) a răspândit în metroul din New York gaze inofensive, fără miros și culoare, pentru a constata cum vor evolua evenimentele în caz de atac terorist cu armă biologică sau chimică.

Учения по защите от химического и ядерного заражения - Sputnik Moldova
Rusia
Expert: pericolul aplicării armei chimice de către teroriști este foarte mare

Potrivit RIA Novosti care face referire la postul TV ABC, autoritățile au atenționat asupra unui potențial pericol de răspândire în una dintre cele mai mari artere de transport din țară a pulberii de ricină sau a sporilor de antrax.

Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Manifestanţii continuă asaltul Parlamentului şi aplică gaze lacrimogene

Exercițiile vor dura cinci zile. Pe platformele a trei stații (Grand Central, Times Square și Penn Station) va continua răspândirea gazelor, iar gazoanalizatoarele vor înregistra concentrația lor la peste 55 de stații. Analiza rezultatelor va permite să fie determinată viteza de răspândire a substanțelor toxice. Reieșind din aceste rezultate, va fi elaborat sistemul de protecție a populației.

Astfel de exerciții au fost deja desfășurate de către poliția din New York în iulie 2013, când un gaz similar a fost răspândit în trei stații terestre și în patru subterane.

Fluxul de știri
0