Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a hotărât cum să atragă investițiile străine în Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova își propune ca investițiile străine directe să fie durabile și într-un proces continuu.

CHIŞINĂU, 8 mai – Sputnik. În următorii cinci ani Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) își propune să aducă în țară anual minimum câte 5 proiecte investiționale, care să genereze peste o mie de locuri noi de muncă.

Gagauzia - Sputnik Moldova
Forumul de afaceri din Găgăuzia a adus investiții de 180 de milioane de euro

Obiectivul este stipulat în noul Plan Strategic de Dezvoltare (PSD) pentru anii 2016 – 2020, adoptat de Consiliului de Coordonare a MIEPO.

Potrivit lui Vitalie Zaharia, directorul instituției, MIEPO își propune ca investițiile străine directe să fie durabile și într-un proces continuu. 

”Aceasta va necesita cooperare, colaborare și integrare semnificative pentru a dezvolta și prezenta cea mai atractivă ofertă investitorilor existenți și potențiali”, a accentuat Zaharia.

Sectoarele prioritare de activitate ale MIEPO vor fi agricultura și industria alimentară, industria de fabricare a produselor textile, externalizarea serviciilor de afaceri, tehnologia informației și comunicațiilor, precum și cele de oportunitate sectorială. 

Fluxul de știri
0