Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câți oratori, cam tot atâția participanți

© privesc.euPlatforma DA, miting în PMAN, 6 mai 2016
Platforma DA, miting în PMAN, 6 mai 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Câțiva lideri și susținători ai Platformei DA au organizat vineri un miting în PMAN, de unde au plecat spre sediul judecătoriei Centru. Acolo, aceștia vor protesta împotriva reținerii protestatarilor bănuiți de implicarea în violențele din 24 aprilie curent.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Vineri, Judecătoria sectorului Centru al municipiului Chișinău va decide dacă persoanele reținute în baza suspiciunii de provocare a dezordinilor în masă la mitingul Platformei DA din 24 aprilie curent, rămân sau nu în arest. Tot vineri, câțiva lideri și susținători ai acestei formațiuni politice au organizat un miting în PMAN, de unde au plecat spre sediul judecătoriei Centru pentru a protesta împotriva reținerii protestatarilor.

Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Patru reţinuţi în dosarul dezordinilor în masă la protestele din 24 aprilie

La mitingul din PMAN s-au aliniat în fața microfonului 13 persoane, majoritatea lor fiind membri ai Platformei DA. Numărul celor care au ascultat discursurile antiguvernamentale nu a depășit cu mult numărul oratorilor.

În fața mulțimii adunate au vorbit Tatiana Potîng (de la PLR) precum și exponenții Platformei DA, Valentin Dolganiuc, Vasile Năstase, Chiril Moțpan, Alexandru Slusari și alții.

În opinia vorbitorilor, violențele care au avut loc în ziua la 24 aprilie au fost provocate de forțele de ordine, precum și de angajații unor structuri paramilitare private, iar reținerea și tragerea la răspundere a protestatarilor nu ar avea nici un temei legal.

”Da, au zburat pietre, ouă, au avut loc îmbrânceli, dar acestea nu pot fi considerate dezordini în masă”, a explicat unul dintre liderii protestatarilor, jurnalistul Vasile Năstase.

Potrivit MAI, în timpul protestului organizat la 24 aprilie de Platforma DA au fost răniți 17 polițiști. Ulterior, poliția a identificat patru persoane care au aruncat cu pietre în oamenii legii în ziua respectivă. Acestea au fost reținute pentru 72 de ore.

Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Vasile Năstase şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a târât pe brânci

Este de menționat că după violențele din timpul protestelor din 24 aprilie și Vasile Năstase, unul dintre liderii protestatarilor, a declarat că ar fi avut de suferit din cauza gazelor paralizante. Acțiunea de protest din 24 aprilie a durat circa nouă ore. În timpul manifestației, participanții au încercuit guvernul și au pichetat alte câteva clădiri.

Altercațiile cu poliția a condus la dezordini, în urma cărora, după cum s-a anunțat inițial, au avut de suferit 43 de angajați ai organelor de drept și doi protestatari și au fost distruse trei automobile.

Suma prejudiciului care a fost adusă proprietarilor mașinilor, potrivit calculelor organelor de drept, atinge 30 de mii de lei. A fost distrus și echipament al polițiștilor în sumă de opt mii de lei.

Fluxul de știri
0