Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vasile Năstase şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a târât pe brânci

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre liderii Platformei DA susţine că duminică forţele de ordine ar fi folosit gaze paralizante, al căror efect l-a simţit pe propria sa piele.

CHIŞINĂU, 25 apr – Sputnik. Vasile Năstase, unul dintre liderii Platformei DA şi fratele preşedintelui formaţiunii, Andrei Năstase, susţine că la protestul din Duminica Floriilor forţele de ordine au aplicat împotriva protestatarilor violenţi gaze paralizante, nu gaze lacrimogene.

Протест 24 апреля 2016 GBC protest poliție - Sputnik Moldova
Politică
Derută sau ipocrizie. Organizatorii nu ştiu „cum s-a ajuns la violenţe

Năstase susţine că a avut de suferit personal din cauza acestor gaze.

„Ieri am avut de suferit din cauza aceasta”, a afirmat luni Vasile Năstase la o conferinţă de presă în cadrul căreia, alături de alţi colegi ai săi, au declarat că protestatarii au fost provocaţi de către forţele de ordine.

„Abia m-am târât pe brânci până în stradă. La un moment dat îmi pierdeam cunoştinţa. Nu puteam deschide ochii”, a mai relatat Năstase.

Politicianul a mai afirmat că ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, adjunctul şefului IGP, Gheorghe Cavcaliuc şi şeful IGP, Alexandru Pînzari ar fi „nişte criminali de drept comun”. Totodată el s-a grăbit să precizeze că s-a exprimat metaforic.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Organizatorii protestelor de duminică, invitaţi la MAI

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a informat luni că 17 poliţişti au fost răniţi duminică în timpul protestelor organizate de Platforma DA, aceştia fiind loviţi cu pietre. Cinci dintre aceştia au fost spitalizaţi. El a mai precizat că protestatarii nu au avut de suferit.

„Toţi poliţiştii care au avut de suferit duminică s-au ales cu răni provocate de pietre, aruncate de către protestatari", a declarat Juzdan la ieşirea din spitalul Ministerului Afacerilor Interne, unde demnitarul i-a vizitat pe poliţiştii internaţi duminică.

Totodată, ministrul de Interne a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă că Platforma „Demnitate şi Adevăr" nu şi-a respectat duminică obligaţia asumată de a protesta paşnic.

Fluxul de știri
0