Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patru reţinuţi în dosarul dezordinilor în masă la protestele din 24 aprilie

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia a identificat patru persoane care au aruncat cu pietre în oamenii legii în ziua protestului din 24 aprilie. Acestea au fost reținute pentru 72 de ore.

CHIŞINĂU, 5 mai – Sputnik. Oamenii legii au desfăşurat în prima parte a zilei de joi mai multe percheziții autorizate la domiciliile persoanelor care au atacat cordonul de polițiști în timpul protestului din 24 aprilie, organizate de Platforma „Demnitate şi adevăr”, manifestând un comportament violent și agresiv.

Poliţia a identificat 4 persoane, cu vârste cuprinse între 24 – 50 de ani, care au atacat cu pietre forțele de ordine în ziua protestului din 24 aprilie.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Organizatorii protestelor îşi pregătesc alibiul

Oamenii legii au efectuat patru percheziții în Chișinău și în localitatea Mana, raionul Orhei.

Patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Doi dintre cei reținuți nu sunt la prima abatere de la lege. Aceştia au fost condamnați anterior pentru infracțiuni de jaf și vătămare medie a integrității corporale.

Poliția, în colaborare cu Procuratura Generală, efectuează acțiuni de urmărire penală în vederea identificării persoanelor care au încălcat legea și au instigat la acțiuni violente în timpul protestului din 24 aprilie.

Persoanele care se fac vinovate, riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 8 ani.

Inspectoratul General al Poliției solicită în continuare ajutorul cetățenilor la identificarea persoanelor care au participat activ la organizarea dezordinilor în masă și acte de violență în timpul protestelor din 24 aprilie curent.


Fluxul de știri
0