Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Organizatorii protestului de duminică ar putea fi obligați să compenseze daunele

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПротестующий
Протестующий - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a prezentat noi date obținute pe parcursul investigării evenimentelor care au condus la dezordini în timpul protestului din 24 aprilie de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Organizatorii protestului care a avut loc duminica trecută la Chișinău ar putea fi obligați să compenseze prejudiciul material, a declarat joi în cadrul conferinței de presă Grigore Moga, șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Inspectoratului General de Poliție al MAI al RM.

Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Vasile Năstase şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a târât pe brânci

Duminică, în capitală s-a desfășurat un protest organizat de formațiunea politică de centru-dreapta Platforma DA, care a durat nouă ore. În timpul acțiunii, manifestanții au încercuit clădirea Guvernului și au pichetat alte câteva edificii. Potrivit primelor date, în urma ciocnirilor cu poliția, au avut de suferit 17 colaboratori ai organelor ocrotirii ordinii de drept și doi protestatari. Totodată, au fost deteriorate câteva automobile.

Moga a precizat că este vorba de trei mijloace de transport care erau parcate pe strada Bulgară. Suma prejudiciului cauzat proprietarilor acestor mașini, conform calculelor organelor ocrotirii ordinii de drept, atinge 30 de mii de lei. În același timp, a fost deteriorat echipamentul polițiștilor în sumă de 8 mii de lei.

„Din cauza acțiunilor violente au pătimit 43 de colaboratori ai organelor ocrotirii ordinii de drept, dintre care 19 au apelat la ajutorul medicilor, iar 5 au fost spitalizați având diferite leziuni: de la fracturi până la traume cranio-cerebrale", a spus Moga.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Platforma DA: calea care nu duce nicăieri

În urma protestelor a fost reținută o persoană învinuită conform p. 1,2, art. 285, CP al RM: organizarea dezordinilor în masă însoțite de violență, incendiere, pogromuri, deteriorarea averii, aplicarea armei, precum și nesupunerea față de autorități.

Învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. În total, în cadrul anchetei au fost interogate 74 de persoane, inclusiv polițiști și martori. De acest caz se ocupă câțiva anchetatori.

„La momentul de față stabilim identitatea tuturor participanților la altercațiile din 24 aprilie în urma cărora au suferit 43 de colaboratori ai poliției. Deja există câțiva suspecți", a adăugat Moga.

La rândul lor, trei persoane au prezentat plângeri în adresa poliției.

Fluxul de știri
0