Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cel puțin un timp, Leancă va fi candidat la funcţia de Preşedinţie

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Лянкэ
Юрий Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
Iurie Leancă a fost înaintat de partidul pe care îl conduce să candideze la funcţia de preşedinte al ţării. Totodată, colegii lui Leancă admit că la un moment dat formaţiunea ar putea susţine un candidat unic al partidelor proeuropene.

CHIŞINĂU, 27 apr – Sputnik. Consiliul Național al PPEM a decis să-l înainteze pe președintele formațiunii, fostul premier Iurie Leancă, în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Iurie Leanca - Sputnik Moldova
Politică
Leancă vrea să fie preşedinte

Serviciul de presă al PPEM precizează că membrii Consiliul Național al formațiunii au votat unanim pentru înaintarea lui Leancă în campania prezidenţială.

Sursa mai notează că în cadrul PPEM a fost discutat și subiectul candidatului unic pentru alegerile prezidențiale, iar membrii Consiliului s-au pronunțat pentru continuarea consultărilor cu forțele de opoziție de orientare pro-europeană în vederea coordonării anumitor acțiuni în contextul alegerilor prezidențiale, fără a exclude, în principiu, posibilitatea înaintării unui candidat comun la o anumită etapă.

În opinia candidatului PPEM, şeful statului trebuie să ajute la depolarizarea societății moldovenești, să gândească nu numai geopolitic, ci să se antreneze în unificarea cetățenilor în jurul ideii de renaștere a Moldovei.

Fluxul de știri
0