Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă vrea să fie preşedinte

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Leanca
Iurie Leanca - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Iurie Leancă susţine că îşi doreşte să candideze la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, însă are de clarificat unele aspecte ce ţin de o hotărâre a Curţii Constituţionale.

CHIŞINĂU, 17 mar – Sputnik. Liderul PPEM, fostul premier Iurie Leancă, ar putea să candideze pentru funcţia de preşedinte, însă o decizie în acest sens urmează să adopte formaţiunea pe care o conduce, susţine politicianul.

„Fostul premier nu exclude că îşi va înainta candidatura pentru fotoliul prezidenţial, dacă aşa va decide formaţiunea politica din care face parte”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al PPEM.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Eugen Carpov şi Iurie Leancă: am fost discriminaţi

Sursa subliniază că formaţiunea, fiind una tânără şi dorind să se afirme ca o alternativă reală atât celor de la putere, precum şi celor din opoziţie, nu poate să nu înainteze un candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Totodată, liderul PPEM, Iurie Leancă, afirmă că formaţiunea pe care o conduce îşi doreşte să înţeleagă mai bine ce prezintă decizia Curţii Constituţionale, prin care Republica Moldova a revenit la alegerea directă a şefului statului.

„Ne dorim să înţelegem mai mult ce înseamnă această decizie a CC: când va fi ales preşedintele, cum va fi ales, cu ce competenţe? Pentru că îmi este greu să înţeleg cum e să fii un preşedinte ales în baza Constituţiei de până în 2000, dar având competenţe ca şi ale unui preşedinte ales într-un sistem parlamentar”, a declarat Iurie Leancă pentru un portal de ştiri din Moldova, a mai menţionat sursa.

Fluxul de știri
0