Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Derută sau ipocrizie. Organizatorii nu ştiu „cum s-a ajuns la violenţe

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016 GBC protest poliție
Протест 24 апреля 2016 GBC protest poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă organizatorii au promis o acţiune de protest paşnică, mitingul organizat duminică de platforma DA a luat o turnură violentă. Iar încercările organizatorilor de a opri protestatarii nu au fost prea convingătoare.

CHIŞINĂU, 24 apr — Sputnik. Pe de altă parte, anume unii lideri ai Platformei DA i-au îndemnat pe manifestanţi să se îndrepte către sediul GBC care i-ar aparţine lui Plahotniuc şi să „arunce cu ouă" în direcţia acestuia.

Reprezentanţii platformei DA s-au aşteptat, fără îndoială, la o prezenţă mai numeroasă la acţiunea de protest şi nu au avut o viziune clară asupra modului în care ar fi trebuit să se deruleze evenimentele în continuare.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Dan Nicu, despre lupta pentru putere a Platformei DA

De aici şi cele trei variante de protest pe care le-au propus aceştia: să încercuiască Casa Guvernului, să meargă în marş spre sediul GBS sau să rămână pe noapte în corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Acest mod de a gestiona manifestaţia nu poate să nu provoace nedumerire, în contextul în care organizatorii protestelor poartă întreaga responsabilitate pentru desfăşurarea paşnică a acestora, trebuie să aibă un plan exact al acţiunilor şi capacitatea de a controla mulţimea pe care au scos-o în stradă. Nicidecum să o provoace la violenţe.

Pentru că ce ar fi trebuit să urmeze după încercuirea sediului Guvernului sau cu ce ar trebui să se soldeze marşul spre Global Business Center? Cu devastarea acestor clădiri?

Deputatul PLDN Chiril Lucinschi, a spus, citat de dcnews.ro, că ei au îndemnat la proteste pașnice, subliniind că nu știe cum s-a ajuns la violențe. Paşnic din fire, el ar fi afirmat că nu caută vinovați în această zi de sărbătoare și a îndemnat în continuare la pace.

Mai mult decât atât, se sugerează deja că cei care s-au dedat la violenţe ar fi provocatori infiltraţi şi nu protestatari.

Derută sau ipocrizie? Chiar să nu fi presupus organizatorii că se va ajunge la violenţe „în această zi de sărbătoare", când chiar ei au indicat ţinta?

Fluxul de știri
0