Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Organizatorii protestelor de duminică, invitaţi la MAI

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016 protest poliție
Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii Platformei “Demnitate şi Adevăr” vor fi chemaţi luni la Ministerul de Interne pentru a discuta despre protestele organizate duminică la Chişinău.

CHIŞINĂU, 25 apr – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă că Platforma „Demnitate şi Adevăr” nu şi-a respectat duminică obligaţia asumată de a protesta paşnic.

Opoziţia extraparlamentară de dreapta, Platforma „Demnitate şi Adevăr”, a organizat duminică la Chişinău un protest antiguvernamental. Manifestaţia a degenerat în violenţe, în urma cărora au avut de suferit 17 poliţişti şi doi civili.

„Vom invita organizatorii la poliţie, vom discuta cu ei şi vom aprecia rolul fiecăruia în acţiunile de duminică”, a declarat ministrul de Interne.

Jizdan a comunicat că pentru  a calma protestele violente, poliţia a folosit gaze lacrimogene, conform procedurilor şi normelor stabilite. 

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Organizatorii protestelor îşi pregătesc alibiul

„Am dorit proteste paşnice, dar acestea au degenerat în dezordini în masă, în care au avut de suferit 17 poliţişti, cinci dintre ei sunt spitalizaţi cu diferite răni. Au avut de suferit şi două persoane civile. Poliţia a intentat dosar penal pentru dezordini în masă. Este reţinută o persoană pentru 72 de ore. Grupul de lucru creat va identifica provocatorii”, a declarat Jizdan.

În cadrul protestelor violente de duminică au mai fost devastate patru automobile, iar la două autobuze li s-au tăiat anvelopele.

„Duminică, poliţia a protejat toate sediile despre care s-a anunţat că vor fi pichetate. Poliţia va fi organul care va apăra orişice instituţie şi fiecare cetăţean al RM. În continuare suntem concentraţi pentru a menţine situaţia calmă”, a declarat ministrul de Interne.

Pe parcursul zilei, MAI va oferi informaţii noi despre protestele de duminică şi acţiunile pe care le va întreprinde.

Fluxul de știri
0